Στο πλευρό των εργαζομένων του ΚΕΠ Ναυπάκτου,ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας-Δωρίδας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας στηρίζει την αποχή των υπαλλήλων των ΚΕΠ των Δήμων Ναυπακτίας και Δωρίδας από την υποστήριξη της αρμοδιότητας διαχείρισης και ενημέρωσης των διαδικασιών του Εθνικού Μητρώου Α.Μ.Κ.Α, η οποία πρόσφατα ανατέθηκε αιφνιδιαστικά στους υπαλλήλους των ΚΕΠ.

Συγκεκριμένα το εποπτεύον των ΚΕΠ Υπουργείο Εσωτερικών, με παιδαριώδη προχειρότητα και αδιαφορία για τις συνέπειες που θα προκληθούν, ανέθεσε στα ΚΕΠ μία τόσο σύνθετη και απαιτητική διαδικασία που διέπεται από νέο θεσμικό πλαίσιο και υποστηρίζεται από μία καινούρια ηλεκτρονική πλατφόρμα, εντελώς διαφορετική και πολύ πιο περίπλοκη από την παλαιά, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, χωρίς πρότερη επαρκή εκπαίδευση των υπαλλήλων, και χωρίς ουδεμία μέριμνα για τη διασφάλιση της ομαλής παροχής προς το κοινό των λοιπών, πολλαπλών, παρεχόμενων υπηρεσιών των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), μη λαμβάνοντας υπόψη

α. τον καθημερινό όγκο εργασίας και την ανάγκη ταυτόχρονης διεκπεραίωσης πολλαπλών διαδικασιών και υποθέσεων, τόσο δια ζώσης, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά όσο και εξ αποστάσεως για όσα ΚΕΠ εξυπηρετούν και διαμέσου του Προγράμματος MyKEPlive. 

β. τη σημαντική έλλειψη προσωπικού των ΚΕΠ

γ. τους χωροταξικούς περιορισμούς, τη στενότητα των χώρων, τις παλαιές εγκαταστάσεις και γενικότερα τις ελλείψεις που υπάρχουν σε πολλούς εκ των χώρων που λειτουργούν τα ΚΕΠ. 

δ. την ανάγκη εξασφάλισης των προβλεπόμενων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των υπαλλήλων και των εξυπηρετούμενων πολιτών, πολύ περισσότερο όταν οι υπηρεσίες Μητρώου Α.Μ.Κ.Α. χρονικά συμπίπτουν με τη διεκπεραίωση και άλλων διαδικασιών μαζικού χαρακτήρα,

ε. την ανάγκη προστασίας των προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων των πολιτών κατά τις συναλλαγές τους στα ΚΕΠ, 

στ. ότι στα ΚΕΠ δεν υπάρχουν Δημοτικοί Φύλακες στην είσοδο για την τακτοποίηση της ροής του κοινού και την πρόληψη τυχόν εριστικών ή επιθετικών συμπεριφορών προς τους υπαλλήλους (πράγμα που καθίσταται πιο επιτακτικό κατά τις απογευματινές ώρες λειτουργίας των ΚΕΠ), με αποτέλεσμα να εισέρχεται ατάκτως το κοινό εντός αυτών. 

ζ. το γεγονός ότι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, καλούνται να υπερβούν τον θεσμικό τους ρόλο ως απλοί διαμεσολαβητές μεταξύ των πολιτών και των καθ΄ ύλην αρμόδιων υπηρεσιών και να μετατραπούν, αδόκιμα και μη σύννομα, σε ελεγκτικά και τελικώς αποφασίζοντα διοικητικά όργανα άλλου καθ΄ ύλην αρμοδίου φορέα (e-Ε.Φ.Κ.Α.), καθώς πλέον απαιτείται από αυτούς να ελέγχουν εξ΄ ολοκλήρου τα δικαιολογητικά και τα νομιμοποιητικά έγγραφα των πολιτών που ζητούν διαδικασίες Α.Μ.Κ.Α. (ειδικά όταν πρόκειται για πρώτη απόδοση Α.Μ.Κ.Α. και μάλιστα σε αλλοδαπούς πολίτες από τρίτες χώρες εκτός Ε.Ε. των οποίων το καθεστώς παραμονής στη χώρα μας διέπεται από ιδιαιτέρως σύνθετο νομικό πλαίσιο) και να προβούν ή μη στην αιτούμενη διαδικασία. 

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ με έγγραφό της καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών να αποφασίσει άμεσα την αναστολή της υποστήριξης της αρμοδιότητας Α.Μ.Κ.Α. από τα ΚΕΠ.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...