Στο σφυρί το πρώτο tweet στη ιστορία – Η αξία του προκαλεί… retweet

Στο σφυρί το πρώτο tweet στη ιστορία – Η αξία του προκαλεί… retweet
Στο σφυρί το πρώτο tweet στη ιστορία - Η αξία του προκαλεί... retweet

Στις 21 Μαρτίου του 2006, ο Τζακ Ντόρσι (Jack Dorsey), συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, έκανε το πρώτο tweet. Πρόκειται για μια ανάρτηση που άλλαξε τον κόσμο κατά τρόπο που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. Το tweet αυτό έχει τώρα μετατραπεί σε NFT (non-fungible token) και δημοπρατείται στην πλατφόρμα Valuables. Προς το παρόν, η υψηλότερη προσφορά είναι 2.500.000 δολάρια από τον χρήστη Sina Estavi. «Just setting up my twttr» είχε τουιτάρει εκείνη την ημέρα ο Ντόρσι, χρησιμοποιώντας την αρχική ορθογραφία της λέξης.

Στο σφυρί το πρώτο tweet στη ιστορία - Η αξία του προκαλεί... retweetΜαλαίσιος επιχειρηματίας Sina Estavi είναι διευθύνων σύμβουλος της Bridge Oracle και της blockchain πλατφόρμας χρηματιστηριακών διαπραγματεύσεων Cryptoland.

Τα NFTs έχουν συνεπάρει τον κόσμο της τεχνολογίας. Πρόκειται για συλλεκτικά crypto-έργα, ψηφιακά «περιουσιακά στοιχεία». Από τον προηγούμενο μήνα, ο πυρετός ανεβαίνει: τον Φεβρουάριο, ο διεθνής κολοσσός δημοπρασιών Christie’s εγκαινίασε δημοπρασία ενός μόνον έργου τέχνης, ενός blockchain έργου τέχνης του καλλιτέχνη Beeple (κατά κόσμον, Mike Winkleman) η οποία ολοκληρώθηκε στις 11 του μηνός.

Ο καλλιτέχνης Chris Torres δημιούργησε ένα NFT με τη μορφή του δημοφιλούς GIF Nyan Cat, το οποίο πωλήθηκε στην πλατφόρμα Foundation αντί 561.000 δολαρίων ενώ η αρχική προφορά ήταν μόλις 5.000 δολάρια. Το UCCA Center for Contemporary Art του Πεκίνου ανακοίνωσε show έργων crypto-τέχνης, στο οποίο συμμετέχουν γνωστά ονόματα όπως οι καλλιτέχνες Beeple, DJ Deadmaus και Fewocious. Αυτόν τον μήνα η Καναδή τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Grimes πώλησε σειρά έργων της σε μορφή NFT και έγινε κατά 5,8 εκατομμύρια δολάρια πλουσιότερη. Και μια ομάδα χρηματιστηριακών διαπραγματευτών πυρπόλησαν μπροστά σε κάμερα έργο του Banksy αξίας 95.000 δολαρίων – το «Morons (White)», έργο του 2006 – και μετέτρεψαν την πράξη αυτή σε έργο NFT.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...