Στο 1ο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας το Γυμνάσιο Αντιρρίου

Το Γυμνάσιο Αντιρρίου συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας που διοργάνωσε η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μαθηματικών Αχαΐας και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία (παράρτημα Αχαΐας). Το Συνέδριο διεξάχθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών το Σάββατο 20 και 21 Απριλίου με συμμετοχές από Σχολεία της Αχαΐας της Ηλίας και της Αιτωλοακαρνανίας με πολλές και ενδιαφέρουσες εργασίες πάνω στα Μαθηματικά και την σχέση τους με τις άλλες επιστήμες. 

Η ομάδας του Αντιρρίου παρουσίασε την εργασία της που αφορά την οπτικοποίηση δυναμικών συστημάτων με χρήση της γλώσσας προγραμματισμού JavaScript και την μελέτη του φαινομένου του Χάους. Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών, γνώρισαν την γλώσσα JavaScript και έμαθαν να την εφαρμόζουν για την δημιουργία εφαρμογών, οι οποίες εκτελούνται μέσω προγραμμάτων περιήγησης διαδικτύου (browsers). Η τελική εφαρμογή που δημιουργήθηκε μπορεί να εμφανίζει την χρονική εξέλιξη των τροχιών δυναμικών συστημάτων, τις εξισώσεις των οποίων εισάγει ο χρήστης. Έτσι παράγονται εντυπωσιακές κινούμενες εικόνες (animation) από αιτιοκρατικά αλλά και χαοτικά συστήματα. Ας σημειωθεί ότι η εφαρμογή είναι ανοιχτού κώδικα και είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Γυμνασίου Αντιρρίου. 

Η ομάδα συνέγραψε και αντίστοιχο άρθρο, το οποίο θα δημοσιευτεί στα Πρακτικά του Συνεδρίου.

Οι μαθητές της ομάδας ήταν: Αθανασοπούλου Ευαγγελία, Ζέλιος Σπυρίδων, Κάκκου Πολυτίμη, Καρναχωρίτη Φρειδερίκη, Κατσούδα Δήμητρα, Κουτσούρη Γεωργία, Μίχος Ιωάννης, Μπούζας Αλέξανδρος, Παπαδοπούλου Γεωργία, Πιέρρου Ασπασία, Πολονύφη Μαγδαληνή, Σάββα Ιωάννα και Χριστιά Ευανθία.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Δερμιτζιώτη Ευγενία (Μαθηματικός), Κουμπαρούλη Δήμητρα (Πληροφορική), Παπαδημητρίου Γεώργιος (Φυσικός)

Ακολουθούν μερικές εικόνες από την εφαρμογή και φωτογραφίες από την παρουσίαση το Σάββατο 20 Απριλίου.

Εικόνα 1. Το σύστημα Van der Pol

Εικόνα 2. Μετασχηματισμός Gingerbread

Εικόνα 3. Η ομάδα του Αντιρρίου

Εικόνα 4. Κατά την παρουσίαση της εργασίας μας

Εικόνα 5. Ο προϊστάμενος Β/θμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας κ. Χρήστος Καζαντζής χαιρετίζει την έναρξη του Συνεδρίου

Εικόνα 6. Η εισαγωγική ομιλία του Καθηγητή Μαθηματικών του Πανπιστημίου Πατρών κ. ΔάσιουΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...