Συγγνώμη έπειτα από 50 χρόνια για τη θαλιδομίδη!

Συγγνώμη έπειτα από 50 χρόνια για τη θαλιδομίδη!
Μετά από πενήντα χρόνια, η γερμανική εταιρεία που παρασκεύαζε τη θαλιδομίδη, ζήτησε επισήμως συγγνώμη από τα χιλιάδες παιδιά που γεννήθηκαν με δυσμορφίες και προβλήματα υγείας εξαιτίας της χρήσης της ουσίας αυτής, από τις μητέρες τους.

Ο Harald Stock, γενικός διευθυντής της Grunenthal, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ανακοίνωσε, ότι η εταιρεία «εκφράζει την ειλικρινή της λύπη» για τη σιωπή της απέναντι στα θύματα της θαλιδομίδης, φάρμακο που χορηγούνταν στις εγκύους για την αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας,  κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’50 και στις αρχές της δεκαετίας του ’60 

«Σας ζητούμε συγγνώμη που επί 50 χρόνια δεν βρήκαμε έναν τρόπο να έλθουμε σε επαφή μαζί σας σαν άνθρωπος προς άνθρωπο. Σάς ζητούμε να θεωρήσετε τη σιωπή μας ως ένδειξη του σοκ που μάς προκάλεσε η μοίρα σας».

Όταν η θαλιδομίδη αποσύρθηκε από την αγορά, το 1961, περίπου 10.000 μωρά σε ολόκληρο τον κόσμο, είχαν γεννηθεί με ατροφικά μέλη ή χωρίς μέλη, τυφλά, κωφά, με καρδιακά ή εγκεφαλικά προβλήματα.

Αντιδρώντας στην ομιλία, η Φρέντι Αστμπερι, πρόεδρος της Thalidomide.UK, που εκπροσωπεί τα θύματα, δήλωσε: «Τούς χρειάστηκε πολύς καιρός για να ζητήσουν συγγνώμη. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, θύματα της θαλιδομίδης, που δίνουν αγώνα για να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας στη Βρετανία και σε ολόκληρο τον κόσμο. Άρα, χαιρετίζουμε την έκφραση συγγνώμης, αλλά πόσο μακριά θέλουν να φθάσουν; Δεν είναι καλό να ζητούν συγγνώμη εάν δεν ανοίξουν συζήτηση για αποζημίωση».

ΥΓΕΙΑ
Πηγή:http://www.briefingnews.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...