Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία του Ευπαλίου

Το ΚΚΕ πραγματοποιεί αυτή την περίοδοπλατιά πολιτική εξόρμηση σε κάθε πόλη και γειτονιά ώστε να μεταφερθείτο μήνυμα και η αισιοδοξία πως η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος, ότι υπάρχει άλλος δρόμος.

Οι κομμουνιστέςκατά τη διάρκεια της καραντίνας δεν ανέστειλαν τη δράση τους διεκδικώντας και προασπίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.Ανέδειξαν τον καπιταλιστικό χαρακτήρα της οικονομικής κρίσης, με την πανδημία του κορονοϊού να αποτελεί καταλύτη για το ξέσπασμά της, αλλά και ευκαιρία για το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις να επιβάλουν νέα αντεργατικά μέτρα και να χρηματοδοτήσουν με εκατοντάδες δισ. ευρώ τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, πετώντας και κάποια ψίχουλα για την ακραία φτώχεια.Η κυβέρνηση της ΝΔ προσέφερε μέσα σε 2 μήνες στο μεγάλο κεφάλαιο όσα δεν έδωσαν τρία μνημόνια στα 10 χρόνια της κρίσης με 10 ΠΝΠ και 350 υπουργικές αποφάσεις.

Την ίδια ώρα φουντώνουν οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με θύμα τους λαούς της περιοχής στον βωμό των κερδών των πολυεθνικών. Είναι εκτεθειμένοι η κυβέρνηση και αστικά κόμματα που αποκοιμίζουν τον λαό, προπαγανδίζοντας ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ θα προφυλάξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας έναντι των επιδιώξεων της τουρκικής αστικής τάξης, αν η Ελλάδα είναι ο γεωπολιτικός «μεντεσές» των σχεδίων τους στην περιοχή.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που προβληματίζονται από την κατάσταση που βιώνουν και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν να προσεγγίσουν το ΚΚΕ, να συμπορευτούν με το Κόμμα, να κάνουν βήμα στην οργάνωση της πάλης τους με τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος, να παλέψουν για να μην πληρώσουν πάλι εκείνοι την καπιταλιστική κρίση. Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, η δυσοσμία του οποίου αναδιδόταν πολύ πιο έντονα το τελευταίο διάστημα, και την εγκαθίδρυση της νέας κοινωνίας με την εργατική τάξη στην εξουσία, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό στην παραγωγή.      

Κομματική Οργάνωση Ευπαλίου του ΚΚΕ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...