Συγκίνηση για τον Κώστα Καρακώστα και την Νικολίτσα Μούρτου που πριν λίγες μήνες έφυγαν από την ζωή νικημένοι από τον κορονοϊό. Φίλοι , σύναγωνιστές και πολιτικοί αντίπαλοι ήταν όλοι εκεί για να αποδόσουν φόρο τιμής στον Κώστα Καρακώστα. Ιδαιίτερη ήταν η συγκίνηση την ώρα που το βίντεο που ετοίμασε το Nafpaktianews.gr για την εκδήλωση με φωτογραφίες από τον Κώστα και την Νικολίτσα αλλά και στιγμές από βίντεο του Κώστα Καρακώστα.

Δείτε την εκδήλωση σε συνεχή ροή.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες της εκδήλωσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ναυπακτίας διοργάνωσε πολιτική εκδήλωση στη Ναύπακτο με θέμα “Οι ζωντανές Μνήμες και η Παρακαταθήκη” του Κώστα Καρακώστα.

Η εκδήλωση ειναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στον Κήπο Ξενία Ναυπάκτου.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού κ. Βαρεμένος , κ. Μωραΐτης και Κωνσταντόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γκίζας, ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σιαμαντάς , οι αντιδήμαρχοι κ. Παπασιλείου , Τσουκαλάς και κ. Κοτρωνιάς , οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημητρόπουλος , κ. Σιαμαντάς , κ. Γούλας και κ.Νταουσάνης, εκπρόσωπος της Α’ΕΛΜΕ , ο τεως πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου κ.α. φορείς από όλο το νομό .

Δείτε εικόνες

Ομιλία Νατάσα Γιαννούλου
26.09.2021

Γειά σας.

Ναι, λοιπον, έγινε και αυτό. Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ναυπακτίας να οργανώνει εκδήλωση μνήμης για τον ακριβό μας σύντροφο και φίλο, Κώστα Καρακώστα. Εδώ στο ΞΕΝΙΑ, γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλού. Είναι δύσκολο, αδιανόητα δύσκολο και παράλογο να είμαι εδώ σήμερα μπροστά σας και να προσπαθώ να μιλήσω γι’αυτό. Αλλά έπρεπε να γίνει.

Ο Κώστας Καρακώστας σπούδασε φυσική στην Πάτρα και έγινε δάσκαλος και στην ιδιωτική και στην δημόσια εκπαίδευση. Όπου και αν εργάστηκε είχε την αγάπη και την εκτίμηση των μαθητών του και των συναδέλφων του. Μπορούσε την φυσική επιστήμη να την κάνει παίχνίδι για τους μικρούς μαθητές και την άλλη στιγμή να καταπιάνεται με απαιτητικά και δύσκολα προβλήματα για τους υποψήφιους φοιτητές.

Από μαθητής είχε πολιτικές ανησυχίες. Ήταν οραματιστής με όλη την σημασία της λέξης. Διετέλεσε μέλος ΔΣ φοιτητικών, πολιτιστικών συλλόγων, επιτροπών ειρήνης, αντιπολεμικών κινημάτων. Αργότερα μέλος του ΔΣ της ένωσης φροντιστών, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, μέλος αλλά και προέδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. Απο τα μεγαλύτερα επιτεύγματα η Κίνηση Πολιτών, που άνοιξε νέους δρόμους για τα ζητήματα της ζωής των πολιτών στην πόλη της Ναυπάκτου, για τους ελεύθερους χώρους, τις ανοιχτές παραλίες για τους πεζούς, το ΞΕΝΙΑ και την διαχείριση απορριμάτων. Είχε προηγηθεί ο Αντίλογος, η εφημερίδα που μπήκε στα σπίτια όλων των Ναυπακτίων. Η ομάδα του Αντίλογου πλαισιώθηκε και από άλλους πολίτες και σχηματίστηκε η Κινηση Πολιτών.

Από μαθητής, μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, αργότερα της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστέρας και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Στήριξε από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τον χαμό του ήταν μέλος την ΝΕ Αιτωλοακαρνίας ΠΑΝΤΑ στην Αριστερά με χαμόγελο, θυμό, αισιοδοξία, όρεξη και απίστευτες ικανότητες. Πράγματα που σε όλους μας φάνταζαν αδύνατα να πραγματοποιηθούν, αυτός με την επιμονή του και την πίστη του έμπαινε μπροστά και όλοι μαζί τα καταφέρναμε.

Πάντα δίπλα του η σύντροφός του η Νικολίτσα Μούρτου. Η αγαπημένη του Νικόλ, όπως τρυφερά την αποκαλούσε. Πολύ σημαντική η παρουσία της. Δασκάλα για τους μαθητές της, αγαπημένη. Αγαπημένη φίλη και συντρόφισσα. Να βοηθήσει όπου και όπως μπορεί. Μια μεγάλη αγκαλιά. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το “ναι Κώστα μου”.

Είμαστε απαρηγόρητοι, αγαπητοί μου και αγαπητές μου. Πονάμε άλλα αισθανόμαστε πεφήγανοι που υπήρξατε στις ζωές μας. Και η μνήμη είναι ζωή.

Μπροστά στο θάνατο ψελλίζουμε στερεοτυπικά “καλό κουράγιο”, “να ζήσετε να τον θυμάστε” κ.α. Μπροστά στο θάνατο όμως των δυο συντρόφων μας σώνεται και αυτό το στερεοτυπικό ψέλλισμα.

Ο Κώστας άφησε ανεξίτηλα τα χνάρια του όχι μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον. Θα τον θυμόμαστε με το κόκκινο κασκόλ του ν’ανεμίζει.

Θα τους σκεφτόμαστε με νοσταλγία και θλίψη τα επόμενα χρόνια.

Έχουμε χρέος να κρατήσουμε τις μνήμες και τις παρακαταθήκες ζωντανές.

Θα τους βλέπουμε στα μάτια των παιδιών τους που πλέον είναι και δικά μας παιδιά και θα χαιρόμαστε με τις χαρές τους.

Να είστε όλοι καλά.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...