Συγκλονίζει τραυματιοφορέας με κορονοϊό: Δεν μπορώ να πάρω αναπνοή, παλεύω εννέα ημέρες για να ζήσω

bb

Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις και χτυπάει τους πάντες. Ακόμα και αυτούς που έχουν μέχρι πριν από λίγο καιρό έδιναν τα πάντα για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους.

Τα λόγια μιας 50χρονης τραυματιοφορέως από τη Θεσσαλονίκη που από την μια μέρα στην άλλη, βρέθηκε από εργαζόμενη του νοσοκομείου να είναι ασθενής και να μάχεται για την ζωή της πραγματικά συγκλονίζουν.

Πρόκειται για τη Μπέτυ Ιωακείμ που είναι μία από τους δεκάδες ανθρώπους που είχαν ενεργό ρόλο στον πιο δύσκολο αγώνα κατά του κορονοϊού, συνεισφέροντας προκειμένου συνάνθρωποί μας να κρατηθούν στη ζωή.

Πέρασε πλέον στην πλευρά του ασθενή νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ περιγράφοντας τα όσα βιώνει κάνοντας έκκληση σε όσους δεν πιστεύουν στον κορονοϊό να φροντίσουν τους διπλανούς τους. Η ίδια πια δεν μπορεί να ανασάνει.

«Είναι απάνθρωπο να πεθαίνει κόσμος εξαιτίας της ανευθυνότητας των ανθρώπων. Είναι δύσκολο να μάχεσαι για να ζήσεις. Δεν μπορώ να το δώσω να καταλάβεις κανείς, είναι τόσο τραγικό, τόσο τραγικό. Δεν σου φθάνει ο αέρας, δεν μπορείς να αναπνεύσεις. Να μην το αισθανθεί κανείς ποτέ» λέει στο Open συνεχίζοντας τα όσα δραματικά βιώνει. «Δεν μπορώ να πάρω αναπνοή. Ευτυχώς οι γιατροί πάλεψαν οχτώ ημέρες και μου έριξαν τον πυρετό και τώρα παλεύουμε να ανοίξουμε τα πνευμόνια μου για να μπορώ να αναπνεύσω. Μάχεσαι. Εγώ παλεύω, παλεύω εννέα ημέρες για να ζήσω. Εχω ένα παιδί πίσω μου. Δεν μπορώ χωρίς οξυγόνο. Είναι τόσο έντονο το πνίξιμο».

Με δυσκολία ακόμα και να μιλήσει λεει…   «Σκέφτομαι όλους αυτούς τους ηλικιωμένους ανθρώπους που είναι μόνοι, που δεν μπορούν να αναπνεύσουν. Που δεν έχουν να τους κάνει κάποιος μία αγκαλιά, να τους πιάσει το χέρι. Είναι καλό όσοι το περάσουμε να καθίσουμε να σκεφτούμε λίγο παραπάνω, να μάθουμε να κάνουμε υπομονή και να καταλάβουμε πόσο σημαντική και σπουδαία είναι η ζωή», ενώ στέλνει το μήνυμα: «Για αυτό λοιπόν θα κάνω και μία έκκληση σε όλους αυτούς που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός, να φροντίσουν να αγαπήσουν τους διπλανούς τους και να τους δώσουν την ευκαιρία να ζήσουν».

Μία ακόμα συγκλονιστική μαρτυρία έρχεται από το διπλανό κρεβάτι της Μπέττυς Ιωακείμ, όπου μία ακόμα συνάδελφός της χρειάστηκε να νοσηλευτεί: «Έχω τρία κορίτσια και περιμένουν. Έπαθαν σοκ. Δεν περίμενα να φθάσει εδώ η κατάσταση. Νόμιζα πως το ελέγχω αλλά δεν ελέγχεται. Το τελευταίο 20ήμερο, μήνα, τρομάξαμε με τα περιστατικά που ερχόντουσαν» είπε η Μαρία, 38χρονη τραυματιοφορέας.

newsit

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...