Συγκλονίζει φοιτητής που θεραπεύτηκε από τον κορωνοϊό: “Έβηχα σαν ετοιμοθάνατος”

Συγκλονίζει φοιτητής που θεραπεύτηκε από τον κορωνοϊό: “Έβηχα σαν ετοιμοθάνατος”
Συγκλονίζει φοιτητής που θεραπεύτηκε από τον κορωνοϊό:


19/02/2020 – 21:20

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή ενός 21χρονου φοιτητή από την Ουχάν ο οποίος νόσησε από τον νέο κορωνοϊό. Μάλιστα δεν χρησιμοποίησε το πραγματικό του όνομα καθώς φοβήθηκε την κοινωνική απομόνωση.

Ο νεαρός στις 21 Ιανουαρίου υποψιάστηκε για πρώτη φορά ότι κόλλησε τον κορωνοϊό, όταν αισθάνθηκε αδυναμία την ώρα του δείπνου. Έβαλε θερμόμετρο και διαπίστωσε ότι είχε πυρετό. Εκείνο το διάστημα ελάχιστα ήταν γνωστά για τον κορωνοϊό, που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο άνω των 2.000 ανθρώπων, αλλά στην Ουχάν επικρατούσε ήδη παράνοια, καθώς οι Αρχές είχαν επιβεβαιώσει τη μετάδοση του φονικού παθογόνου μεταξύ ανθρώπων στην πόλη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων στην κεντρική Κίνα. Γύρω στα μεσάνυχτα ο Γιε έφθασε στο νοσοκομείο Τονγκζί, για να αντικρίσει μια αίθουσα αναμονής κατάμεστη από ανθρώπους σαν κι αυτόν, με συμπτώματα πυρετού, που περίμεναν ώρες ολόκληρες για να υποβληθούν σε εξετάσεις.

“Φοβήθηκα”, λέει ο Τάιγκερ Γιε. “Αναρίθμητοι φάκελοι ασθενών στοιβάζονταν στα γραφεία και όλοι οι γιατροί φορούσαν προστατευτικές στολές, κάτι που δεν είχα ξαναδεί στο παρελθόν” προσθέτει. Οι επόμενες μέρες ήταν γεμάτες από απόγνωση και απελπισία καθώς ο 21χρονος προσπαθούσε να διαπιστώσει εάν έχει προσβληθεί από τον ιό. Ωστόσο ήταν τυχερός και κατάφερε να βγει εν μέρει νικητής καθώς ο πατέρας του που εργάζεται στις υπηρεσίες υγείας ήταν γνώστης των κινδύνων της επιδημίας, πολύ νωρίτερα από τους περισσότερους κατοίκους της Ουχάν.

Το ίδιο βράδυ ο φοιτητής προμηθεύτηκε από μία μικρότερη κλινική φάρμακα καθώς αναγκάστηκε να φύγει από την αναμονή του νοσοκομείου. Μάλιστα επειδή τα συμπτώματά του δεν ήταν σοβαρά οι γιατροί του συνέστησαν να μπει σε καραντίνα στο σπίτι του. “Υπέφερα από υψηλό πυρετό και πόνους σε όλο μου το κορμί” θυμάται ο Γιε, που θαυμάζει τη γιαπωνέζικη κουλτούρα και θέλει να γίνει ηθοποιός. Για να αντέξει το μαρτύριό του παρακολουθούσε γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια, τονίζει περιγράφοντας τις πρώτες μέρες της επιστροφής στο σπίτι του.

Παρόλα αυτά η κατάστασή του χειροτέρευε. “Έβηχα λες και ήμουν ετοιμοθάνατος λέει χαρακτηριστικά. Πήγε ξανά στο νοσοκομείο οι αξονικές τομογραφίες και άλλες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι κατά πάσα πιθανότητα είχε κολλήσει το νέο κορωναϊό που είχε εξαπλωθεί στους πνεύμονές του. Ωστόσο, οι γιατροί έκριναν ότι η περίπτωσή του δεν ήταν τόσο κρίσιμη για να ξοδέψουν ένα από τα δυσεύρετα κιτ διάγνωσης του κορωναϊού, που θα ήταν προτιμότερο να τα φυλάξουν για κάποιους σε χειρότερη κατάσταση απ’ αυτόν.

Επιστρέφοντας για δεύτερη φορά στο σπίτι του, ο αδερφός του και η γιαγιά του άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου. Στη διάρκεια της νύχτας η κατάστασή του χειροτέρεψε τόσο πολύ, που νόμισε ότι είχε φθάσει το τέλος του. “Σκέφτηκα ότι χτυπούσα στην πόρτα της κόλασης” σημείωσε. 

Ο Γιε πήγε εκ νέου στο νοσοκομείο όταν ο πυρετός έφτασε στους 39. Οι γιατροί του έβαλαν ορό και του χορήγησαν Kaletra, μια συνδυαστική φαρμακευτική ουσία που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του HIV κι έχει αποδειχθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις ήταν δραστική και έναντι του κορωναϊού. Μέχρι το τέλος της μέρας η θερμοκρασία του φοιτητή ήταν στους 37 βαθμούς. Μια εβδομάδα μετά τα πρώτα συμπτώματα ο 21χρονος έφθασε στο σημείο καμπής.

Η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε σταθερή βελτίωση και εξασφάλισε ένα από τα περιζήτητα κιτ διάγνωσης, το οποίο επιβεβαίωσε ότι είχε κολλήσει τον κορωναϊό. Ο γιατρός του συνέστησε να πάρει επί πέντε μέρες ειδικό φάρμακο και ελλείψει κλινών στο νοσοκομείο τον έστειλε πίσω στο διαμέρισμα των τριών δωματίων του για να παραμείνει σε απομόνωση.

Ωστόσο στις 9 Φεβρουαρίου έκανε νέες εξετάσεις οι οποίες βγήκαν αρνητικές. Οι περιπέτειες του όμως δεν τελείωσαν εκεί. Και αυτό γιατί διαπιστώθηκε πως οι ασθενείς με αρνητικές εξετάσεις θα μπορούσαν να παρουσιάσουν επιδείνωση στην κατάστασή τους. Έτσι οι τοπικές αρχές τον έβαλαν σε καραντίνα, σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο, το οποίο φρουρούσαν αστυνομικοί

Εν τέλει ύστερα από πέντε 24ωρα νέας νοσηλείας γύρισε σπίτι του. Παρά το γεγονός ότι ευγνωμονεί τους θεράποντες ιατρούς του δεν διστάζει να επικρίνει την κινεζική κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. “Η Χουμπέι [η επαρχία της οποίας πρωτεύουσα είναι η Ουχάν] έχασε τη μία μετά την άλλη τις ευκαιρίες καθώς [οι Αρχές] προσπαθούσαν να καλύψουν αυτό που συνέβαινε. Τα πράγματα δεν θα είχαν φθάσει εδώ που είναι σήμερα αν η κυβέρνηση δεν είχε αποκρύψει πριν από ένα μήνα τις πληροφορίες”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...