Συγκλονιστική ανακάλυψη: Δύτες εντόπισαν άγνωστο ναυάγιο ατμόπλοιου στη Λευκάδα

Κοντά στο Ακρωτήριο Δουκάτο

Μυστήριο σε βάθος 95 μέτρων. Δύτες εντόπισαν και φωτογράφισαν άγνωστο ναυάγιο ατμόπλοιου κοντά στο ακρωτήριο Δουκάτο στη Λευκάδα. Τι μαρτυρούν τα ευρήματα…

Μυστήριο σε βάθος 95 μέτρων. Δύτες εντόπισαν και φωτογράφισαν άγνωστο ναυάγιο ατμόπλοιου κοντά στο ακρωτήριο Δουκάτο στη Λευκάδα. Τι μαρτυρούν τα ευρήματα…
Ένα άγνωστο ναυάγιο έφερε στο «φως» η κατάδυση του Αντώνη Γράφα και της ομάδας του πλησίον του ακρωτηρίου Δουκάτο, στη Λευκάδα.

Το ναυάγιο που μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί, βρίσκεται σε μέγιστο βάθος 95 μέτρων, φέρει ένα πυροβόλο μικρού διαμετρήματος στην περιοχή της πρύμνης και ένα δεύτερο πυροβόλο στο πρωραίο τμήμα της υπερκατασκευής. Από το ναυάγιο λείπει η πλώρη και το υπάρχον τμήμα έχει μήκος περίπου 40 μέτρα. Ο νοητός άξονας πρύμνης-πλώρης έχει κατεύθυνση βόρεια, αναφέρει το lefkaslive.

1

Το πλοίο με πιθανό μήκος 70-80 μέτρα και πλάτος 7 μέτρα.

Τα γενικά του χαρακτηριστικά, με πιθανό μήκος 70-80 μέτρα και πλάτος 7 μέτρα, μια τρίφτερη προπέλα και χαρακτηριστική πρύμνη των αρχών του 20ου αιώνα, δείχνουν ότι πρόκειται για ένα μικρό ατμόπλοιο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πολεμικές επιχειρήσεις, πιθανώς ως ναρκαλιευτικό ή ανθυποβρυχιακό και βυθίστηκε, προφανώς, από πολεμική ενέργεια. Άλλωστε πλησίον του Κάβου Δουκάτο βυθίστηκαν πολλά πλοία και στους δυο παγκόσμιους πολέμους.

1

Το ναυάγιο δεν έχει ταυτοποιηθεί…

Η ομάδα του Αντώνη Γράφα θα εξακολουθήσει την έρευνα με σκοπό την όσο το δυνατόν αρτιότερη τεκμηρίωση του ναυαγίου. Το ακρωτήριο που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού ονομάζεται και Λευκάτας. Σύμφωνα με τη μυθολογία πήρε το όνομά του από τον Λεύκο, σύντροφο του Οδυσσέα ή τον Λευκάτα, έναν νέο που πήδηξε από τα απόκρημνα βράχια του στην προσπάθειά του να αποφύγει τον Απόλλωνα που τον κυνηγούσε. Η παράδοση λέει ότι από το ακρωτήρι έπεσε η ποιήτρια Σαπφώ, απελπισμένη από τον άτυχο έρωτά της για τον Φάωνα.

1

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/282652-Sygklonistike-anakalypse-Dytes-entopisan-agnosto-nayagio-atmoploioy-ste-Leykada ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...