Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου κατά το προηγούμενο και το τρέχον σχολικό έτος συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+  με τίτλο “Learn by doing… theater!” παράλληλα με σχολεία από την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ιταλία. Το πρόγραμμα εστιάζει στη μέθοδο της δραματοποίησης και στα οφέλη της αλλά και στη γνωριμία με την πολιτιστική κληρονομιά άλλων λαών μέσω του θεάτρου.

Στα πλαίσια του προγράμματος  πραγματοποιήθηκε η πρώτη κινητικότητα στην πόλη  Chelm της Πολωνίας από 27 Σεπτεμβρίου έως και 1η Οκτωβρίου 2021. Τέσσερις μαθήτριες και δύο συνοδοί καθηγητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Πολωνία, να έρθουν σε επαφή με μαθητές άλλων χωρών και να λάβουν μέρος στις προγραμματισμένες δράσεις.

Οι μαθήτριες και οι συνοδοί τους συμμετείχαν σε δραστηριότητες «Σκιώδους Θεάτρου» (Shadow Theater), μιας ιδιαίτερα διαδεδομένης μορφής θεάτρου, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πολωνίας. Επιπλέον δημιούργησαν τη δική τους ιστορία και την παρουσίασαν στις υπόλοιπες ομάδες, αφού πρώτα κατασκεύασαν τις κατάλληλες φιγούρες με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών του σχολείου που τους φιλοξένησε.

Παράλληλα τους δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφθούν χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος τόσο στο Chelm όσο και στο Lublin. Ειδικότερα ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Τεχνών του Lublin, όπου παρουσιάστηκε αναλυτικά η λειτουργία μιας σύγχρονης θεατρικής σκηνής και παρακολούθησαν μέρος της τελικής πρόβας θεατρικής παράστασης στο θέατρο του Chelm.

Πέρα από τις καθαρά θεατρικές δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν και άλλες, όπως η επίσκεψη και η ξενάγηση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης  Majdanek του Lublin καθώς και η περιήγηση στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας Βαρσοβίας.

Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία, όπου οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια κατασκευής μαριονέτας, και έπονται αντίστοιχες δράσεις σε Ελλάδα και Ιταλία για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του προγράμματος. 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...