Συμμετοχή 1ου ΓΕΛ στις εκδηλώσεις της ΑΛΚΥΟΝΗΣ

Συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου στις εκδηλώσεις του συλλόγου «ΑΛΚΥΟΝΗ»
Ο Σύλλογος «ΑΛΚΥΟΝΗ» με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του, διοργάνωσε το μήνα Νοέμβριο, 15νθήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και ιδιαίτερα της μαθητικής κοινότητας, σε θέματα αναπηρίας, αλλά και για την ανάδειξη του έργου που επιτελείται από το Σύλλογο, για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Αποκορύφωμα των δράσεων ήταν η 16η Νοεμβρίου με την πετυχημένη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο κλειστό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου, με αγώνες ξιφασκίας και καλαθόσφαιρας με αμαξίδιο, με επίδειξη Τάε Κβον Ντο, από τα παιδιά της Αλκυόνης και με τη βράβευση των νικητών των διαγωνισμών.
Η εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου, θεωρώντας ότι οι μαθητές, αποτελούν τους αυριανούς ενεργούς πολίτες, οπότε πρέπει να καλλιεργούμε στην ψυχή τους την ενσυναίσθηση, την ευαισθησία, την αποδοχή και την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο με αναπηρία, συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις του συλλόγου «ΑΛΚΥΟΝΗ».
Μαθητές του σχολείου έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό κειμένου με θέμα την αναπηρία σε ελεύθερη έκφραση, και την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου οι μαθητές της Β΄ τάξης, συνοδεία του διευθυντή και εκπαιδευτικών, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε στο κλειστό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο.
Στο διαγωνισμό η μαθήτρια της Α΄ τάξης του 1ου Λυκείου Φράγκου Βασιλική του Βασιλείου κέρδισε το 3ο βραβείο με το κείμενο της «Είμαι και εγώ Άνθρωπος».
Ο Διευθυντής και οι καθηγητές του σχολείου συγχαίρουμε τη Βασιλική για την επιτυχία της και για την ευαισθησία με την οποία, τόσο αυτή, όσο και οι άλλοι συμμετέχοντες μαθητές του σχολείου προσέγγισαν το θέμα, φανερώνοντας ότι η αξία Άνθρωπος είναι ψηλά στην κλίμακα αξιών της εκπαιδευτικής κοινότητας του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου.
Επίσης συγχαίρουμε το Δ.Σ. του συλλόγου «ΑΛΚΥΟΝΗ» και προσωπικά την πρόεδρο κ Παναγοπούλου Βασιλική για το αξιοθαύμαστο έργο που επιτελούν και για την πολύτιμη προσφορά τους.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...