Συμπαγής πλειοψηφία για την κυβέρνηση

Συμπαγής πλειοψηφία για την κυβέρνηση

Με 153 βουλευτές σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης – Ο Καμμένος διαφωνεί μόνο για το Σκοπιανό και οι υπουργοί των ΑΝΕΛ παραμένουν στις θέσεις τους

 

ΣΥΜΠΑΓΗΣ κοινοβουλευτική πλειοψηφία τουλάχιστον 153 βουλευτών διαμορφώνεται για την κυβέρνηση ενώ η διαβεβαίωση που έδωσε ο Πάνος Καμμένος ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση αλλάζει ριζικά το σκηνικό.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ διευκρίνισε ότι η μόνη διαφωνία που έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ονοματολογικό που εμπεριέχει η Συμφωνία των Πρεσπών αφήνοντας να εννοηθεί ότι στα υπόλοιπα ζητήματα θα ταυτίζεται με τις θέσεις της κυβέρνησης.

Η εξέλιξη αυτή ακυρώνει κάθε σενάριο ανατροπής της κυβέρνησης.

Αλλά και στην περίπτωση κατά την οποία μετά την κατάθεση για ψήφιση στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών οι Πάνος Καμμένος, Κώστας Κατσίκης και Μαρία Τσαρουχά αποφασίσουν να αποχωρήσουν και πάλι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή και συμπαγής αριθμώντας 153 έδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανένας από τους υπουργούς που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να παραιτηθεί ή να αντικατασταθεί ενώ ακόμα και ένα διαζύγιο ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι συναινετικό για να ακυρωθούν τα σχέδια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για ανατροπή της κυβέρνησης.

Στο Μαξίμου εμφανίζονται αποφασισμένοι να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Γιατί μια τέτοια κίνηση ξεκαθαρίζει οριστικά το πολιτικό τοπίο και αφετέρου βγάζει ενισχυμένο τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση.

Μάλιστα στην περίπτωση κατά την οποία η ψήφος εμπιστοσύνης δεν συνδεθεί με το Σκοπιανό θεωρείται βέβαιο ότι με την κυβερνητική πλειοψηφία θα ταχθούν και οι Πάνος Καμμένος, Κώστας Κατσίκης και Μαρία Τσαρουχά.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει και η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου.

Σε συνδυασμό με την ψήφιση από τη Βουλή των Σκοπίων της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.

Ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να φέρει άμεσα τη Συμφωνία για ψήφιση στην Ελληνική Βουλή ενώ δεν αποκλείεται προηγουμένως να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Στους σχεδιασμούς του Μαξίμου περιλαμβάνεται και ανασχηματισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της kontranews, η νέα κυβέρνηση θα έχει κεντροαριστερό πρόσημο.

Εμβληματικά στελέχη της Κεντροαριστεράς, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται οι Χάρης Παμπούκης, Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Μπίστης, Σπύρος Δανέλλης, αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, έχουν βολιδοσκοπηθεί από στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού και πιθανότατα θα συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση.

Από το Μαξίμου διαβεβαιώνουν ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα έχει ορίζοντα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου επισημαίνοντας ότι αποτελεί απόφαση του Πρωθυπουργού η εξάντληση της τετραετίας.

Στο κρίσιμο αυτό διάστημα η κυβέρνηση θα περάσει μια σειρά από φιλολαϊκά νομοσχέδια στο πλαίσιο του λεγόμενου κοινωνικού πακέτου που υλοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/351357-Sympages-pleiopsephia-gia-ten-kybernese ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...