Συμφωνία τώρα ή πάμε για Μάρτιο, εκτιμά η Deutsche Bank

Συμφωνία τώρα ή πάμε για Μάρτιο, εκτιμούν οι έμπειροι αναλυτές της Deutsche Bank, σχετικά με την διαπραγμάτευση για την β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Με την  αβεβαιότητα γύρω από την συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, να επηρεάζει και την Οικονομία, κάτι που φαίνεται από την πτώση των δεικτών της Χρηματιστηριακής αγοράς και από το ράλι ανόδου των ελληνικών τίτλων (10ετές ομόλογο, 8,1%), οι Γερμανοί προειδοποιούν ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία στο EuroWorking Group της 9ης Φεβρουαρίου, τότε η αξιολόγηση θα τραβήξει έως το τέλος Μαρτίου!

Το σενάριο, που η διαπραγμάτευση φτάνει μέχρι τον Μάρτιο, δεν είναι καλό για την Ελλάδα,  καθώς τότε θα χάνονταν το παράθυρο, για ένταξη στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης και τα περίπου 4,3 δις που θα μπορούσαν να αντληθούν από το φτηνό ευρωπαϊκό χρήμα.  Η απώλεια αυτής της χρηματοδότησης, θα δυσκόλευε τις προοπτικές Ανάπτυξης της ελληνικής Οικονομίας.

Από την Γερμανία, τονίζουν ότι η απουσία προόδου θα ήταν λόγος για νέα καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, που αν δεν κλείσουν μέχρι τις 15 Μαρτίου, ημέρα των Ολλανδικών εκλογών, τότε θα πρέπει να ολοκληρωθούν μετά από αυτές και πριν τις Γαλλικές Προεδρικές εκλογές.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...