Συνάντηση Άμπε – Πούτιν με επίκεντρο τις εδαφικές διεκδικήσεις

Άμπε Πούτιν

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ

Στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σήμερα στην Ιαπωνία, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα βρεθεί η επίλυση του προβλήματος εδαφικών διεκδικήσεων που έχει εμποδίσει τις δύο χώρες να υπογράψουν συμφωνία ειρήνης για τον επίσημο τερματισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι δύο πλευρές αναμένεται ότι θα υπογράψουν συμφωνίες για την οικονομική συνεργασία τους, σε τομείς από την ιατρική τεχνολογία μέχρι την ενέργεια. Ωστόσο, το επίκεντρο του διπλωματικού ενδιαφέροντος εντοπίζεται στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος με τα νησιά του δυτικού Ειρηνικού που κατέλαβαν οι σοβιετικές δυνάμεις στο τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, αναγκάζοντας 17.000 Ιάπωνες να τα εγκαταλείψουν.

Η συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει στο Ναγκάτο, στην εκλογική περιφέρεια του Άμπε, στα νότια της Ιαπωνίας, ενώ οι συναντήσεις θα επαναληφθούν αύριο στο Τόκιο.

Ο Άμπε υποστηρίζει την επίλυση της εδαφικής διεκδίκησης των νησιών, τόσο για λόγους προσωπικού πολιτικού συμβολισμού, όσο και για λόγους διπλωματικής και γεωπολιτικής πρακτικής, προκειμένου να βελτιώσει τις σχέσεις της Ιαπωνίας με τη Ρωσία, ως γεωπολιτικό αντίβαρο στην περιφερειακή και διεθνή αναβάθμιση της Κίνας.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...