Συνάντηση εργασίας αύριο στην περιφέρεια για θέματα πολιτικής προστασίας και διαχείρισης έκτακτης ανάγκης σε σεισμό…

Πολιτική Προστασία – Πρόληψη και ετοιμότητα για την διαχείριση έκτακτης ανάγκης σε σεισμό» είναι το θέμα της από καιρό προγραμματισμένης συνάντησης εργασίας (workshop) που διοργανώνεται αύριο Τρίτη στην Περιφέρεια από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς συναντήσεων που έχουν τακτικό χαρακτήρα και αφορούν στην αντισεισμική προστασία της περιοχής.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 8.30 το πρωί στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας, στην νέα εθνική οδό Πατρών – Αθηνών 28, παρόντος και του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Η συνάντηση θα αρχίσει με εισήγηση της Δρ. Α. Κούρου, Γεωλόγου, Προϊσταμένης του Τμήματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του ΟΑΣΠ, η οποία θα αναφερθεί στον ρόλο του Οργανισμού και στην αντισεισμική πολιτική προστασία στην Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει εισήγηση από την Χ. Γκουντρομίχου, Γεωλόγος MSc, Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης – Πρόληψης ΟΑΣΠ, με θέμα «Αρχές και κατευθύνσεις σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού – Καλλικράτης και Πολιτική Προστασία».

Στη συνέχεια ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του ΟΑΣΠ Π. Κέρπελης θα αναπτύξει το θέμα «Προδιαγραφές Χώρων Συγκέντρωσης και Καταυλισμού».

Η Δ. Παναγιωτοπούλου, Πολ. Μηχανικός MSc, Προϊσταμένη του Τμήματος Αντισεισμικής Τεχνολογίας του ΟΑΣΠ θα αναφερθεί στον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων.

Τέλος ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δρ. Νίκος Αγγελόπουλος, Γεωλόγος, θα μιλήσει για τις εμπειρίες και τα διδάγματα από την διαχείριση σεισμικών συμβάντων και θα επικεντρωθεί στον σεισμό του 2008 σε Αχαΐα και Ηλεία.

Θα ακολουθήσει συζήτηση και οι εργασίες της συνάντησης θα κλείσουν στις 2 το μεσημέρι.       

 

  

 Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...