Συνάντηση Παπαθανάση με τον υπουργό Αγροτική ανάπτυξης

Ακόμα μια συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θετικό μάλιστα αποτύπωμα για τον πρωτογενή τομέα είχε ο τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης. Συγκεκριμένα συνάντησε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Georgios Georgantas , στο γραφείο του στην Αθήνα, στο ΥΠΑΑΤ.

Ο κ. Παπαθανάσης, ζήτησε, καταρχήν, να αναγνωριστούν επαγγελματικά δικαιώματα και στα νέα Γεωπονικά Τμήματα, καθώς κι εκείνων, που προήλθαν από τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια. Έθεσε το σημαντικό θέμα της μη ένταξης στο πρόγραμμα νέων αγροτών 128 επιλαχόντων από το νομό Αιτωλοακαρνανίας, ενημερώθηκε για την εξέλιξη των πληρωμών των κτηνοτρόφων στο Μέτρο 22 για αγορά ζωοτροφών, μέτρο για το οποίο έχουν γίνει ήδη τρεις πληρωμές, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά υπογράμμισε και την αναγκαιότητα χορήγησης ενισχύσεων de minimis συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στους εκτροφείς αυτόχθονων βοοειδών.

Μετά το πέρας της, ο κ. Θανάσης Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά: «Είχαμε την ευκαιρία για μια ακόμα φορά, να θέσουμε στον κ. Γεωργαντά, τα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της Αιτωλοακαρνανίας και να λάβουμε διαβεβαιώσεις, ότι καταβάλλονται προσπάθειες, για σχετικές πρωτοβουλίες. Η στάση μας είναι αταλάντευτα δίπλα, στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους μας».

#ΑνεβάζουμετηνΑιτωλοακαρνανία_Ψηλά

👉www.papathanasis.comΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...