Συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, με τον Επίτροπο της Ε.Ε. για την Περιφερειακή Ανάπτυξη…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ευρωπαϊκή ικανοποίηση για την πορεία του ΕΣΠΑ
Συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, με τον Επίτροπο της Ε.Ε. για την Περιφερειακή Ανάπτυξη.Ουσιαστικά αποτελέσματα είχε η συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητα και Ναυτιλίας, με τον Επίτροπό της Ε.Ε. για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κ. Johannes Hahn.

 «Η Ελλάδα μέρα με τη μέρα αλλάζει και γίνεται μια χώρα και μια οικονομία που απαγκιστρώνεται από τον κρατισμό στρέφοντας τα αναπτυξιακά εργαλεία που διαθέτει, μεταξύ αυτών και το ΕΣΠΑ, προς την πραγματική οικονομία, προς την εξωστρέφεια, την καινοτομία, την πράσινη ενέργεια, τον τουρισμό», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στις κοινές δηλώσεις που έκανε μαζί με τον Επίτροπο της Ε.Ε. σχετικά με την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, μετά τις συναντήσεις τους με τους αρμόδιους Έλληνες υπουργούς στις  12 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Johannes Hahn, από την πλευρά του έδωσε συγχαρητήρια στην ελληνική πλευρά για όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει έως σήμερα για την επιτάχυνση των ρυθμών απορρόφησης του ΕΣΠΑ, τονίζοντας ότι «οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν, αυτό είναι κατεπείγον, για να διασφαλιστεί ότι θα κατευθυνθούν σε τομείς – κλειδιά, όπως είναι οι μεταφορές, το περιβάλλον, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ψηφιακή σύγκλιση και έρευνα και πρέπει να κινηθούμε ταχύτατα».

Ο Επίτροπος αποσαφήνισε επίσης ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης στις επενδύσεις που γίνονται από τα διαρθρωτικά ταμεία, ανταποκρίνεται στην αίσθηση κατεπείγοντος στην Ελλάδα».

Ιδιαίτερη αναφορά και από τις δυο πλευρές έγινε για το πρόσθετο πακέτο των 500 εκατομ. ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, αλλά και για τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την επιτάχυνση και απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών

Σε δήλωση του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, τόνισε πως μέσα από την μείωση της γραφειοκρατίας, τους πιο γρήγορους ρυθμούς,  και  την απελευθέρωση πόρων από νεκρά έργα, το ΕΣΠΑ μετατρέπεται σε ένα δυναμικό εργαλείο ανάπτυξης, ικανό να δώσει ώθηση σε νέα έργα,  στην πραγματική οικονομία και στις επιχειρήσεις.
«Αυτό πρέπει να είναι το ΕΣΠΑ και έτσι θα γίνει,  σε συνεργασία με τους εταίρους μας αλλά πάνω απ’όλα με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, το καθιστούμε κύριο αναπτυξιακό πυλώνα για τη χώρα. Το ΕΣΠΑ μπορεί να γίνει το κρίσιμο εργαλείο εκείνο που θα βοηθήσει στο να αλλάξει η Ελλάδα. Η δική μας θέληση και βούληση, είναι δεδομένες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα επαναλάβει την επίσκεψή του στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα, από τις 19-21 Σεπτεμβρίου, όπου θα έχει συναντήσεις εργασίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης και όλους τους Περιφερειάρχες της χώρας ώστε να αξιολογηθεί η πορεία υλοποίησης των περιφερειακών προγραμμάτων και να καταρτιστεί σχέδιο δράσης ανά Περιφέρεια με στόχο τον απεγκλωβισμό πόρων από νεκρά έργα, την επιτάχυνση έργων που καθυστερούν και την ένταξη νέων έργων.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...