Συναντήσεις Παπαθανάση με παραγωγούς στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις.
Σε τοπικές κοινότητες των δήμων Αγρινίου, αλλά και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είχε την ευκαιρία να βρεθεί και να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις, τις έντονες βροχοπτώσεις και τους σφοδρούς ανέμους ο τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης είδε από κοντά τις ζημιές στους καρπούς της ελιάς Καλαμών και Αγρινίου σε περιοχές, όπως η Νεάπολη, η Σπολάϊτα κ.α. ενώ συνομίλησε με παραγωγούς ελιάς, εσπεριδοειδών και κηπευτικών από ζώνες του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αλλά και εκπροσώπους αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων.


Σύμφωνα με στοιχεία από το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Αγρινίου, ζημιές καταγράφηκαν σε καλλιέργειες συνολικά 46 τοπικών κοινοτήτων της Αιτωλοακαρνανίας. Ενώ, ενδεικτικό της σφοδρότητας των φαινομένων και των συνεπειών αυτών, είναι το γεγονός ότι έπεσε χαλάζι σε διάφορες περιοχές του νομού μας, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις φορές και συγκεκριμένα στις 7,12,16, αλλά και στις 17 Ιουνίου 2022. Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ Αγρινίου, έχουν γίνει αναγγελίες ζημιάς και ακολουθούν οι δηλώσεις των παραγωγών, ενώ θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ διαδικασία, μιας και πρόκειται για ζημιές οι οποίες συνέβησαν σε στάδιο καλυπτόμενο από τον εν λόγω Κανονισμό.
Με αφορμή την ενημέρωσή του και την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές ο Θανάσης Παπαθανάσης δήλωσε τα εξής: «Οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι και τα έντονα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν την παραγωγή σε ένα στάδιο εξαιρετικά κρίσιμο. Δεδομένου ότι οι αγρότες έχουν επωμιστεί ένα δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής έως σήμερα και τώρα ζημιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό, κινδυνεύοντας να χάσουν ολοκληρωτικά το εισόδημά τους, πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και άμεσα και αποτελεσματικά να γίνουν ου απαιτούμενες ενέργειες ώστε  να πληρωθούν δίκαιες αποζημιώσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας»



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...