Κύριο μέλημα του Δήμου Ναυπακτίας η προστασία και ανάδειξη του ιστορικού μνημείου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, συνεχίζονται και φέτος ο καθαρισμός και η κοπή δέντρων στο Κάστρο Ναυπάκτου, μετά από σχετικό αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, με την άδεια του Δασαρχείου Ναυπάκτου και παρουσία προσωπικού της Εφορείας, αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδιασμού του Δήμου για την προστασία και ανάδειξη του ιστορικού μνημείου.  Στο σχεδιασμό αυτό εντάσσονται η συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού που έχει ως αποτέλεσμα τη φωταγώγηση του Κάστρου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και πρωτοβουλίες όπως οι συνεργασίες με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σημειώνεται ότι, η ξυλεία από τις κοπές των δέντρων θα μεταφερθεί στην «Ανακύκλωση για όλους ΑΕΚΚ ΙΚΚΕ», στη θέση Μπούκα, για να διατεθεί στη συνέχεια σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες δημοτών βάσει κριτηρίων που θα τεθούν από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων. Με σχετική ανακοίνωση θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...