ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη χαρακωμάτων ανάμεσα στους πέντε υποψήφιους προέδρους – Σκέψεις για διαδικτυακή ψηφοφορία των στελεχών της Θεσσαλίας

Βρέθηκε τελικά ο τρόπος με τον οποίο τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλία θα μετέχουν στην εκλογή του νέου προέδρου. Οι πληροφορίες λένε ότι η λύση που προκρίνεται είναι η διαδικτυακή συμμετοχή και για τον λόγο αυτό μάλιστα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεξεργάζονται μία πλατφόρμα, η οποία θα κατοχυρώνει το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.

Τα όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες ημέρες στην Θεσσαλία έχουν κάνει ωστόσο τους πολίτες να χάσουν το ενδιαφέρον τους για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, ο φόβος που υπάρχει τώρα στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει να κάνει με το πόσοι πολίτες θα προσέλθουν τελικά στις κάλπες στις 17 και 24 Σεπτεμβρίου.

Το ενδιαφέρον που υπήρξε με την εμφάνιση Κασσελάκη φαίνεται ότι έχει εξανεμιστεί, καθώς οι πολίτες εμφανίζονται φοβισμένοι και μουδιασμένοι από τις εικόνες που αντίκρισαν στην Θεσσαλία.

Εν τω μεταξύ – και ενώ η κοινωνία εμφανίζεται συγκλονισμένη από τα όσα συμβαίνουν στην Θεσσαλία και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν να δουν μία δυναμική αντιπολίτευση – οι κομματικοί στρατοί συνεχίζουν να δίνουν μάχη χαρακωμάτων για θέματα ήσσονος ενδιαφέροντος εξοργίζοντας ακόμα και τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μία ανάρτηση του Γιάννη Δραγασάκη με την οποία αναφερόταν στους τέσσερεις υποψηφίους εξαιρώντας τον Στέφανο Κασσελάκη – θέλοντας έτσι προφανώς να δείξει ότι δεν του αναγνωρίζει το δικαίωμα να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, καθώς δεν προέρχεται από τα “σπλάχνα” του κόμματος – έβαλε φωτιές στην εκλογική διαδικασία.

Ο στιχουργός και αρθρογράφος Νίκος Μωραΐτης – για τον οποίο κανείς δεν γνωρίζει αν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – με ανάρτηση του επέκρινε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τον Γιάννη Δραγασάκη.

Η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι ο Νίκος Μωραΐτης είναι συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη. Κυκλοφόρησε μάλιστα και ένα κείμενο συμπαράστασης στον Γιάννη Δραγασάκη, το οποίο υπέγραφαν 99 στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Νίκος Μωραΐτης απάντησε πάντως χθες ότι δεν είναι στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη διευκρινίζοντας μάλιστα ότι σκέψεις και ιδέες του έχουν συζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Παππάς και ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, Κώστας Ζαχαριάδης, για τον οποίο σημειώνει ότι είναι “επιλογής Αχτσιόγλου”.

Ακόμα αναρωτήθηκε δημοσίως αν θα μαζευτούν υπογραφές και για το άρθρο Δανίκα εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη το οποίο έχει τίτλο “Η Barbie του ΣΥΡΙΖΑ”.

Την ίδια στιγμή με αφορμή την απόφαση του πρωθυπουργού να πάει το άλλο Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ, ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και το Μαξίμου. Όπως είναι γνωστό είθισται την ΔΕΘ να ανοίγει ο πρωθυπουργός, ενώ παραδοσιακά την κλείνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χωρίς καμία συνεννόηση λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος είχε στείλει αίτημα να παραστεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στην Διεθνή Έκθεση καθώς στις 17 είναι οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ οι υπεύθυνοι της ΔΕΘ του πρότειναν να πάει αύριο.

Σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι: “Πρόκειται για μια πρωτοφανή στα χρονικά αντιδεοντολογική και προσβλητική για την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας αντιμετώπιση, η οποία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την χώρα δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια. Απαιτείται σοβαρότητα και συνέπεια από όλους και πάνω από όλα σεβασμός στους κανόνες του πολιτικού διαλόγου.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να παραστεί στη ΔΕΘ μέχρι την Πέμπτη επιτρέποντας και στην αντιπολίτευση να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο και παράλληλα τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους παραγωγικούς φορείς”.

ΣΥΡΙΖΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...