ΣΥΡΙΖΑ: Να τελειώνουμε με τα Θρησκευτικά

bb
ΣΥΡΙΖΑ: Να τελειώνουμε με τα Θρησκευτικά
Οι συνήθεις ύποπτοι…  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή και ζητούν να…τελειώνουμε με το μάθημα των θρησκευτικών.

Μια ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ( Πέτρος Τατσόπουλος, Αθανάσιου Αθανασίου, Νίκος Βούτσης, Θοδωρής Δρίτσας, Βασιλική Κατριβάνου, Αναστάσιος Κουράκης, Στάθης Παναγούλης, Αφροδίτη Σταμπουλή) έκανε ερώτηση σχετική με τις απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών καθώς αυτό προβλέπεται με απόφαση του ευρωπαικού Δικαστηρίου.
H απάντηση του υφυπουργού Θ.Παπαθεοδώρου έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ : «Απάντηση στην Ερώτηση με αριθμό 6341/24-1-2013»

Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 6341/24-1-2013, την οποία κατέθεσαν
οι ως άνω κ.κ. Βουλευτές, με θέμα «παραβίαση του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας», σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με τα επίσημα αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα που έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν ενημερωθεί σχετικά με τη δυνατότητα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών, βάσει των αρ. 91109/Γ2/10-07-08, 104071 /Γ2/04-08-08 και 109744/Γ1/26-08-08 εγκυκλίων, οι οποίες εκδόθηκαν προκειμένου το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ανεξάρτητων αρχών της χώρας μας.
Επιπλέον διαβιβάζουμε το αρ. 158542/Γ2/14-12-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. που εστάλη στη Διεύθυνση Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής, προς ενημέρωση σας.

Το προσπαθούν διαρκώς και δεν υπολογίζουν τίποτα… είπατε τίποτα;

ΠΑΙΔΕΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...