Σχολεία: Σε ισχύ το νέο «ποινολόγιο» για κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ισχύ είναι από τη Δευτέρα που άνοιξαν τα σχολεία, η νέα υπουργική απόφαση που προβλέπει ποινές για τους μαθητές σχετικά με την κατοχή και τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Μετά την κινητή εορτή του Πάσχα και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, έφτασε η ώρα για τις ποινές σχετικά με την κατοχή και τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. Η υπουργική απόφαση βρίσκεται πλέον σε ισχύ από τις 29 Απριλίου.

Με τα κινητά στα χέρια εμφανίστηκαν ωστόσο και σήμερα μαθήτριες και μαθητές που αδυνατούν ακόμη να πιστέψουν πως θα αποβληθούν ή μπορεί ακόμη και να αλλάξουν σχολείο αν δεν συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα.

Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για εξάρτηση πολλών παιδιών και εφήβων από τα κινητά τους σε σημείο που καμιά ποινή δεν φαίνεται πως μπορεί να την σταματήσει.

Το νέο ποινολόγιο πάντως απαγορεύει όχι μόνο τη χρήση αλλά και την κατοχή κινητών σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος μαθητής μαγνητοφωνεί ,φωτογραφίζει ή βιντεοσκοπεί εκπαιδευτικούς ή συμμαθητές του η διεύθυνση του σχολείου υποχρεούται να επέμβει άμεσα για να το σταματήσει και να ενημερώσει τους γονείς για το περιστατικό. Αν αξιολογηθεί ως σοβαρό μπορεί να επιβάλλει αποβολή έως και 3 μέρες και αν το θέμα φθάσει στο σύλλογο διδασκόντων η αποβολή από τα μαθήματα μπορεί να φθάσει ως και τις 5 ημέρες. Ο σύλλογος διδασκόντων θα κληθεί να αποφασίσει και για αλλαγή σχολείου μαθητριών η μαθητών που θα βρεθούν να έχουν καταγράψει ιδιαιτέρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Περισσότερα από 150 περιστατικά σχολικού εκφοβισμού έχουν ήδη αναφερθεί στην πλατφόρμα «stop bullying» του υπουργείου Παιδείας στον ένα μήνα λειτουργίας της και αρκετά από αυτά ήταν καταγεγραμμένα σε οθόνες κινητών τηλεφώνων.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...