Ας σταματήσουν να βλέπουν το δήμο σα μια αγελάδα την οποία μπορούν να αρμέγουν ανέφερε ο έχων το οικονομικό χαρτοφυλάκιο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Ναυπακτίας Σωκράτης Παπαβασιλείου κατά την εισήγησή του πρώτου θέματος που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και αφορούσε την καταγγελία σύμβασης και λύση μίσθωσης κτηρίου . στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου,όπου στεγάζονται οι διευθύνσεις των τεχνικών υπηρεσιών και του τομέα περιβάλλοντος του δήμου

Ο κ. Παπαβασιλείου,κάνοντας μια ιστορική αναδρομή αναφέρθηκε στη σύμβαση που συνήφθη τον Αύγουστο του 2013 για τη μίσθωση ακινήτου 1200 τ.μ. περίπου στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς και το οποίο θα στέγαζε τις διευθύνσεις των τεχνικών υπηρεσιών με την πολεοδομία και τον τομέα Περιβάλλοντος.

Το ποσό του μισθώματος είχε οριστεί στις 6500 ευρώ με μία προσαύξηση 3% ανά τρειετία.Τον Αύγουστο του 2016 επί δημοτικής αρχής Λουκόπουλου επιτεύχθηκε σημαντική μείωση στο ενοίκιο στα 3500 ευρώ.Πέρυσι και επί δημοτικής αρχής Γκίζα υπεγράφη ανανέωση αυτής της σύμβασης με ορίζοντα τις 31 Αυγούστου του 2021 .

Ωστόσο-συνέχισε ο κ.Παπαβασιλείου- λάβαμε το προηγούμενο διάστημα μία εξώδικη επιστολή σύμφωνα με την οποία δεν επιθυμείται από πλευράς της εταιρείας η ανανέωση της σύμβασης αυτής με αποτέλεσμα να πρέπει να επανέλθει το ύψος του μισθώματος στο αρχικό ποσό των 6500 ευρώ μέχρι τη λήξη του το 2025.

Μιλάμε-πρόσθεσε ο κ.Παπαβασιλείου- για μία αύξηση από τις 60.000 ευρώ στις 92.000 ευρώ ετησίων συνυπολογίζοντας και τις ανάγκες σε ενέργεια που απαιτεί το κτήριο.Από την αρχή της θητείας μας, εξετάσαμε διάφορες λύσεις για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και για το λόγο αυτό προωθήσαμε τη λύση της κατασκευής του νέου διοικητηρίου στα ανατολικά της πόλης σην περιοχή του Σκα.

Για το μεσοδιάστημα και μέχρι την κατασκευή του νέου διοικητηρίου,διαμορφώσαμε ένα plan b που είναι η αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου στο Αντίρριου,του κτηρίου δηλαδή που στέγαζε το πρώην δημαρχείο του Αντιρρίου.Με τα σημερινά δεδομένα και το υψηλό κόστος που θα στοιχίζει το κτήριο της Παλαιοπαναγιάς,συνυπολογίζοντας τους πολλούς κυρίως ψηφιακούς τρόπους που έχουν οι πολίτες εξυπηρετούμενοι σάυτες τις υπηρεσίες, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες 6 χιλιόμετρα δυτικότερα,στην περιοχή του Αντιρρίου.

Θεωριτικά θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και άλλες προτάσεις όπως η μίσθωση νέου κτηρίου,ή να παραμείνουμε στο υπάρχον κτήριο ή να διαπραγματευτούμε το νέο μίσθωμα.Η απόψή μου ωστόσο είναι να αποχωρήσουμε

“Μαύρα σύννεφα” στις σχέσεις της συνδιοίκησης

-Πως ο “εξ απορρήτων” του δημάρχου αντιδήμαρχος Παπαβασιλείου, κατακεραυνώνει τους συνδιοικούντες

Για την περίπτωση δανεισμού,ανέφερε ότι αυτό θα πρέπει να συμβεί στην περίπτωση που θα υπάρχουν σημαντικά οφέλη,ενώ σε ότι έχει να κάνει με τη φιλοσοφία και το ποιος την έχει σε ιδιότητα ακίνητα ή φιλοσοφία συγκέντρωσης υπηρεσιών του δήμου,τον πόντο αυτό δεν πρόκειται να τον πάρει ούτε ο κ.Ασημακόπουλος,ούτε ο κ. Μπουλές,ούτε ο κ.Νταουσάνης και ο κ. Λουκόπουλος,αλλά θα τον πάρει ο κ. Γκίζας και όσοι ξενυχτούσαμε μαζί του να τρέξουμε σε χρόνο ρεκόρ τον νέο διοικητήριο.Αυτοί θα πάρουν τον πόντο της συγκέντρωσης των υπηρεσιών και της πραγματικής εξοικονόμησης των πόρων.Διότι με μία επένδυση πόρων που δεν θα καταβάλλει ο δήμος, θα συγκεντρώσουμε όλες τις υπηρεσίες σε ένα κτήριο με υπερπολλαπλάσια αξία απ’αυτή που έχει σήμερα.Γιατί λοιπόν ασκείτε κριτική και δεν έρχεστε να κάνετε μια συγκεκριμένη πρόταση;

Με τον τρόπο που απάντησε επί της ουσίας ο κ. Παπαβασιλειου αναφερόμενος στα πρόσωπα της συνδιοικήσης (Μπουλές-Νταουσάνης) εξέφραζε τόσο την προσωπική του,όσο -εκτιμούμε- και τη δυσαρέσκεια του δημάρχου για τον τρόπο που οι επικεφαλείς των παρατάξεων που διοικούν το δήμο,αντιμετωπίζουν τη δημοτική αρχή στον τρόπο λειτουργίας της (σ.σ.Συνεχείς ερωτήσεις κλπ)

Στο στόχαστρο του αντιδημάρχου όμως μπήκε και ο κ.Κοτσανάς για τον οποίο είπε ότι αρχικά συμφώνησε με την πρόταση Λουκόπουλου για τη δημιουργία μουσείου στο Αντίρριο.Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο με εγκάλεσε-ο κ.Κοτσανάς-να μεταφερθούν οι υπηρεσίες στο Αντίρριο,ενώ σήμερα αναφέρθηκε στα προβλήματα που θα έχουν όσοι θα συναλλάσονται με τις υπηρεσίες στο Αντίρριο.Ανάλογα δηλαδή με την ατζέντα που μπαίνει κάθε φορά,προσαρμόζεται αντίθετα στις θέσεις μας,χωρίς επί της ουσίας να έχει ξεκάθαρη πρόταση.

Την ιδέα της αξιοποίηση των κτηρίων του Αντιρρίου τη μελετάμε από τον περασμένο Φεβρουάριο-Μάρτιο,ένα χρόνο πριν,εξετάζοντας και τη δημιουργία μουσείου ή τη μεταφορά της Αιτωλικής Αναπτυξιακής,ενώ αυτό το εξώδικο ήρθε και άνοιξε την κουβέντα αυτή την οποία κάνουμε.

Όσον αφορά το ενεργειακό κομμάτι του κτηρίου της Παλαιοπαναγιάς,ο κ.Παπαβασιλείου τόνισε ότι ο δήμος δαπανά περίπου 14.000 ευρώ ετησίως προκειμένου να ψήξει και να θερμάνει τους χώρους του.Απαντώντας στην πρόταση Τσέλιου για μεταφορά των αρχείων του δήμου στο υπόγειο του κτηρίου του κολυμβητηρίου στο Σκα,απάντησε ότι με την έναρξη των εργασιών για την ενσωμάτωση του υπάρχοντος κτηρίου στο νέο διοικητήριο είναι πολύ πιθανόν να απαιτείθεί νέα μεταφορά του αρχείο και για το λόγο αυτό εξετάξεται η περίπτωση του δημοτικού κτηρίου των παλαιών σφαγείων απέναντι από το Αλσύλλιο Γριμπόβου,ώστε με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να φιλοξενηθεί εκεί το αρχείο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...