Σωτήρης Τσιόδρας για τον κορωνοϊό: Σοβαρό ενδεχόμενο για κρούσμα στη χώρα μας

Σωτήρης Τσιόδρας για τον κορωνοϊό: Σοβαρό ενδεχόμενο για κρούσμα στη χώρα μας
Σωτήρης Τσιόδρας για τον κορωνοϊό: Σοβαρό ενδεχόμενο για κρούσμα στη χώρα μας


24/02/2020 – 18:30

Σοβαρό παραμένει το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για ψυχραιμία, αλλά όχι εφησυχασμό.

Σε δηλώσεις του μετά την ευρεία σύσκεψη λοιμωξιολόγων, που έγινε σήμερα για το ζήτημα του κορονοϊού, στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι σχεδιάζονται ήδη και θα ληφθούν οριζόντια μέτρα για την επόμενη μέρα, ώστε ο υγειονομικός μηχανισμός να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα στη χώρα μας.

Τα μέτρα αυτά, όπως είπε, θα αφορούν τη θωράκιση του συστήματος με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και επιπλέον χρηματοδότηση.

Μεταφέροντας και την άποψη των υπολοίπων επιστημόνων, εξήγησε ότι το 85% των περιστατικών που αφορούν τον κορονοϊό, ίσως και περισσότερο, είπε χαρακτηριστικά, βιώνουν την ίωση αυτή, σαν ένα απλό κρυολόγημα.

Ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε την πεποίθηση, πάντως, ότι δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς όπως έχει φανεί, η αυξημένη επιτήρηση σε αεροδρόμια και λιμάνια έχει μικρά περιθώρια επιτυχίας όσον αφορά την αναγνώριση ενός κρούσματος. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, το 90% των κρουσμάτων δεν εντοπίστηκαν από τις θερμικές κάμερες και στις πύλες εισόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...