Σόιμπλε: Τα πράγματα φαίνεται πως πάνε καλά

«Θέλουμε όλοι να καταλήξουμε σε συμφωνία»

Την αισιοδοξία τους πως θα υπάρξει συμφωνία για την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Θέλουμε όλοι να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά η Ελλάδα έχει αποδειχθεί ότι χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο από ό,τι υπολογίζουμε» ανέφερε, ενδεικτικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Χαιρετίζοντας παράλληλα, τις επιδόσεις της οικονομίας, τόνισε πως «τα πράγματα, ακόμη και στην Ελλάδα, φαίνεται πως πάνε καλά, παρότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα».

Το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, όπως εξήγησε, δεν είναι η αποπληρωμή των χρεών, αλλά η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών.

«Χρειαζόμαστε μικρότερη ανεργία και μεγαλύτερη ανάπτυξη», πρόσθεσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ντάισελμπλουμ: Να κάνουμε το τελευταίο βήμα μαζί με το ΔΝΤ

«Να κάνουμε το τελευταίο βήμα μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Μοσκοβισί: Υπάρχουν όλες οι παράμετροι, ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία

Αισιόδοξος για μία θετική σύσκεψη εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Υπάρχουν όλες οι παράμετροι, ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα» έσπευσε να προσθέσει, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του για μία αίσια συζήτηση.

Οι διαβουλεύσεις, πρόσθεσε, αναμένονται εποικοδομητικές, και ελπίζω «τα κλιμάκια να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό, εξέλιξη η οποία θα προλειάνει τον δρόμο για την επιτυχία του προγράμματος».

Στο ίδιο πλαίσιο, διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο και οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί».

«Οι Έλληνες πρέπει να δουν τα φως στο τούνελ της λιτότητα» επεσήμανε παράλληλα, και κατέστησε σαφές ότι «δεν τίθεται ζήτημα Grexit».

Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ, διαβεβαίωσε πως το Ταμείο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το πλοίο και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης.

Καζιμίρ: Δεν πληρώνω τίμημα για συμμετοχή του ΔΝΤ

Μία σειρά από αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Twitter για την Ελλάδα έκανε ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Πέτερ Καζιμίρ.

«Η Ελλάδα αναμένεται να είναι το κύριο θέμα στο Eurogroup. Ναι, η Ελλάδα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά πολλά πρέπει να γίνουν και από τις δύο πλευρές στο τραπέζι» αναφέρει ο Σλοβάκος υπουργός και συνεχίζει:

«Είναι θετικό να ακούμε από τον Κλάους Ρέγκλινγκ ότι θα χρειαστούν πολύ λιγότερα χρήματα από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να κλείσουμε την αξιολόγηση τις επόμενες εβδομάδες. Έχουμε εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία. Μπορώ να πω εκ πείρας ότι η Ελλάδα είναι ένα θέμα που θες να αποφύγεις στην προεκλογική καμπάνια».

«Σε ό,τι αφορά τους φίλους μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μας αρέσουν και είναι καλό, φυσικά, να τους έχουμε μαζί μας. Αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω κανένα τίμημα για τη συμμετοχή τους, εγκρίνοντας ελάφρυνση χρέους του είδους που θέλει το ΔΝΤ και που η Ελλάδα δεν χρειάζεται» καταλήγει στην τελευταία του ανάρτηση ο Πέτερ Καζιμίρ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/271659-Soimple-Ta-pragmata-phainetai-pos-pane-kala ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...