Τέσσερις δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ πάνω από τις ευρωεκλογές του 2019 και κυριαρχία Μητσοτάκη

Πρώτη και μεγάλη διαφορά τόσο στην πρόθεση όσο και στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με το τελευταίο «κύμα» δημοσκοπήσεων.

Τέσσερις εταιρείες (Μarc, Pulse, Alco και MRB) που έδωσαν στη δημοσιότητα τις τελευταίες 24 ώρες τα αποτελέσματα των μετρήσεων τους, δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα μπορεί να κινηθεί πάνω από το όριο των ευρωεκλογών του 2019 και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διατηρεί ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έναντι των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών. H Μarc εκτιμά ότι η ΝΔ ξεπερνά τα ποσοστά του 2019 (33,12%) ενώ η PULSE υπολογίζει ότι μπορεί πλέον να φτάσει ως το 35,9%.

Σε ότι αφορά τη μάχη για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να αποκτά ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ το οποίο καταγράφεται και από τις τέσσερις εταιρείες στην τρίτη θέση ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η κόντρα του ΚΚΕ με την Ελληνική Λύση για την 4η θέση, με το κόμμα Βελόπουλου να έχει προβάδισμα. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το προφίλ των αναποφάσιστων – οι 6 στους 10 είναι γυναίκες και το 47% είναι στις ηλικίες από 45 έως 65 ετών, όπως επίσης και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκλογέων αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ακρίβεια και τα οικονομικά θέματα.

Μarc: Ξεπερνά τα ποσοστά του 2019 η ΝΔ

Άνοδο της ΝΔ, που ξεπερνά πλέον τα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019, αλλά και απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη δείχνει η μέτρηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1. Το 40,1% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση. Μάλιστα, το άνω όριο του κυβερνώντος κόμματος είναι πλέον στο 36,5% – προσεγγίζει δηλαδή τα ποσοστά των εκλογών του Μαΐου του 2023. 

Στις τρεις μονάδες διαμορφώνεται πλέον το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ΠΑΣΟΚ – 15,2% έναντι 12,2% στην πρόθεση ψήφου, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί πολύ μεγαλύτερα ποσοστά δημοφιλίας σε σχέση με τον Στέφανο Κασσελάκη. Όμως, στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεκτρώνει 10,1% έναντι 6,6% που λαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, η εταιρεία δεν «κλειδώνει» την δεύτερη και την τέταρτη θέση.

Δείτε την παρουσίαση της έρευνας: Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...