Ταλαιπωρία για επιβάτες στο λιμάνι της Κυλλήνης

Ταλαιπωρία για επιβάτες στο λιμάνι της Κυλλήνης
Ταλαιπωρία για επιβάτες στο λιμάνι της Κυλλήνης

Αναβολή δρομολογίου και ταλαιπωρία υπήρξε για τους επιβάτες του δρομολογίου Κυλλήνη – Πόρος Κεφαλονιάς και Κυλλήνη – Πόρος Κεφαλλονιάς όπως αντίστοιχα και τα δρομολόγια Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Ζάκυνθος-Κυλλήνη.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δεν προέκυπτε λόγος απαγορευτικού απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια της Κυλλήνης, της Ζακύνθου και του Πόρου Κεφαλονιάς, όμως τα πλοία της εταιρείας που εκτελεί τα δρομολόγια έμειναν δεμένα.

Το kontranews.gr επικοινώνησε με την levante ferries, την εταιρεία που εκτελεί τα πλοία και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της, τα δρομολόγια δεν έγιναν γιατί οι αρμόδιοι για την τέλεση των δρομολογίων έκριναν ότι δεν θα μπορούσαν να προσεγγίσουν τα λιμάνια. «Οι καπετάνιοι ενημέρωσαν ότι αυτή την στιγμή με τα μπουρίνια που έχει στο λιμάνι του Πόρου Κεφαλονιάς πιάνει 60 με 70 κόμβους αέρα. Με αυτό τον καιρό, αλλά και την ρυμοτομία που έχουν τα λιμάνια θα ήταν πολύ δύσκολο έως επικίνδυνο να δέσουν τα πλοία της εταιρείας. Όντως, επίσημο απαγορευτικό δεν υπάρχει, όμως με τέτοια καιρικά φαινόμενα προτιμήσαμε να μην διακινδυνεύσουμε να γίνουν δρομολόγια. Έχουμε ενημερώσει αρκετές ώρες πριν όλους τους εμπλεκόμενους, λιμεναρχεία, επιβάτες κτλ»

Στην ερώτηση, αν κάποιοι επιβάτες δεν πρόλαβαν να προσαρμοστούν στην συνθήκη που δημιουργήθηκε ή δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να ενοικιάσουν για να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο ο εκπρόσωπος της εταιρείας ήταν καθησυχαστικός: «έχουμε ενημερώσει αρκετές ώρες πριν τους επιβάτες, παρ’ όλα αυτά αν κάποιοι επιβάτες μας δεν πρόλαβαν και έφτασαν στο λιμάνι ή δεν είχαν την δυνατότητα να παρατείνουν την διαμονή τους για οποιονδήποτε λόγο, φιλοξενούνται εντός του πλοίου μέχρι αύριο που θα γίνουν τα δρομολόγια κανονικά. Στο πλοίο υπάρχει θέρμανση και οι εργαζόμενοι φροντίζουν να τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτή την στιγμή βρίσκονται μέσα στο πλοίο γύρω στα 15 άτομα που φιλοξενηθούν εκεί κατά την διάρκεια της νύχτας έως ότου αύριο το πρωί γίνουν τα δρομολόγια.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρείας έγινε γνωστό ότι αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα αναμένονται και για αύριο, αλλά κάθε πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει πριν τις 24 ώρες. Οπότε πιθανολογείται ότι και αύριο μπορεί να υπάρξουν αντίστοιχα προβλήματα στα δρομολόγια αυτά.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...