Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία της Φουκουσίμα

bb
Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία της Φουκουσίμα
Τι έδειξε το πόρισμα της επιτροπής για το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα.
Έρευνα σχετικά με το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην Ιαπωνία μετά το Τσερνόμπιλ αποφάνθηκε σήμερα ότι η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα προέβη σε λανθασμένους χειρισμούς, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές ήταν απροετοίμαστες για την καταστροφή που ακολούθησε τον σεισμό των 9 βαθμών και το τσουνάμι τον Μάρτιο του 2011.

Η εταιρία Tokyo Electric Power και οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές “ήταν πεπεισμένες ότι γεγονότα που ξεπερνούν τις εικασίες τους δεν πρόκειται να συμβούν”, σύμφωνα με την τελική έκθεση της επιτροπής έρευνας για το ατύχημα στην Φουκουσίμα.
“Δεν γνώριζαν ότι τα μέτρα αποφυγής της χειρότερης κατάστασης ήταν επι της ουσίας διάτρητα”, κατέληξε η δεκαμελής επιτροπή η οποία ορίστηκε από την κυβέρνηση.

Η επιτροπή κάλεσε την κυβέρνηση και την διαχειρίστρια εταιρία να συνεχίσει την έρευνα για το αν οι ζημιές στο εργοστάσιο προκλήθηκαν από τον σεισμό ή από το τσουνάμι που ακολούθησε

Η επιτροπή δημοσιοποίησε μια προκαταρκτική έκθεση τον Δεκέμβριο στην οποία κατήγγειλε την κυβέρνηση και την ιδιωτική εταιρία που διαχειριζόταν το εργοστάσιο των έξι αντιδραστήρων.

Διαπίστωσε ότι οι αρμόδιες αρχές και η εταιρία Tokyo Electric Power ήταν απροετοίμαστες για μια καταστροφή τόσο μεγάλη όσο ο σεισμός των 9 βαθμών και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών ήταν ανεπαρκής και εφαρμόστηκε πλημμελώς, αποφάνθηκε η επιτροπή τον Δεκέμβριο, της οποίας προήδρευσε ο Γιοτάρο Χαταμούρα, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τόκιο.

Εξάλλου, στις αρχές Ιουλίου, μια ανεξάρτητη επιτροπή έρευνας διαπίστωσε σε έκθεσή της ότι το πυρηνικό ατύχημα το οποίο προκάλεσε την τήξη τριών από τους αντιδραστήρες του εργοστασίου, οφείλεται “σαφώς σε ανθρώπινα λάθη” και κατήγγειλε τόσο την διαχειρίστρια εταιρία όσο και την κυβέρνηση.

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...