Τα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο Δράση για την Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας 2019

 Στην παρακολούθηση της οδηγικής συμπεριφοράς των γονέων από τα παιδιά τους και τη συνεισφορά που αυτά μπορούν να έχουν μέσα από τις παρατηρήσεις τους, είναι αφιερωμένη η φετινή Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας, στη μνήμη της απώλειας του φοιτητή Πάνου Μυλωνά το 2004 στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αναλαμβάνουν κοινές πρωτοβουλίες, επιδιώκοντας την προσέλκυση του ενδιαφέροντος των οδηγών και της κοινής γνώμης σε καλές πρακτικές για την αποφυγή ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας.

Η σχετική φετινή δράση με τίτλο «Τα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο» θα κορυφωθεί (παρουσία της Προέδρου του Ι.Ο.ΑΣ. κ. Βασιλικής Μυλωνά) την Πέμπτη 21/3 και ώρα 11 στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής «Πάνος Μυλωνάς» της Οδού Κανελλοπούλου στην Πάτρα.

Δεκάδες μαθητές 2ας και 3ης δημοτικού από τρία σχολεία της Πάτρας θα παρακολουθήσουν απλά «μαθήματα» οδικής συμπεριφοράς από εκπαιδευτές του Ινστιτούτου και τον πρωταθλητή αγώνων καρτ Φώτη Θωμά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ειδικό έντυπο, θα επιχειρήσουν να ζωγραφίσουν την εικόνα που έχουν στο μυαλό τους από την οδηγική καθημερινότητα των γονέων τους και να τους αξιολογήσουν ως «προσεκτικούς & υπεύθυνους» ή «καλούς που μπορούν να γίνουν καλύτεροι». Παραλήπτες της ζωγραφιάς και της αξιολόγησης θα είναι οι ίδιοι οι γονείς, που θα κληθούν να ανταλλάξουν απόψεις με τα παιδιά τους, στο πάρκο «Π. Μυλωνάς» ή αργότερα στο σπίτι.

Ανάμεσα στα ενθύμια της συμμετοχής τους στη δράση, οι μαθητές θα πάρουν ένα φουσκωμένο λευκό μπαλόνι, που προορίζεται να γίνει έναυσμα για περαιτέρω κουβέντα μεταξύ των παιδιών και προσώπων του κύκλου τους, που θα δείξουν ενδιαφέρον για το επετειακό ενθύμιο.

Η δράση υποστηρίζεται από τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...