Τα τρακτέρ στους δρόμους – Πού θα στηθούν τα μπλόκα

τρακτέρ

Τι αποφάσισε η αρμόδια 18μελής συντονιστική επιτροπή

Οι αγρότες προχωρούν σε κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τα συντονιστικά τους να λαμβάνουν αποφάσεις για μπλόκα σε κομβικά σημεία.

Σε γραμμή εκκίνησης έθεσαν τις κινητοποιήσεις τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στην Κεντρική Μακεδονία, όπως επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα μέλη της, ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Παπαδάκης και ο αγρότης, Παναγιώτης Μεσσαλάς.

Στη συνεδρίαση η αρμόδια 18μελής συντονιστική επιτροπή αποφάσισε από σήμερα κιόλας να ξεκινήσει την παράταξη των τρακτέρ σε κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να κινηθούν στα μπλόκα που θα στηθούν ενώ η ακριβής τοποθεσία τους κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό. 

Πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφέρουν ενδεχόμενο κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων και ένα ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Πάντως, την τελική απόφαση, που θα σηματοδοτήσει επίσημα πια και την έναρξη των κινητοποιήσεών τους, θα τη λάβουν την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στο Πολύκαστρο του Νομού Κιλκίς, όπου ήδη άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν βγάλει τα τρακτέρ και αγροτικά τους μηχανήματα στις κεντρικές πλατείες.

Σε αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης, στο ύψος του μπλόκου στο Αργυροπούλι, προχώρησαν χθες αγρότες από τον Τύρναβο της Λάρισας, βγάζοντας τα τρακτέρ στον δρόμο, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και για δύο ώρες. Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και σήμερα ενώ στις κινητοποιήσεις μπαίνουν σήμερα και οι αγρότες από το Δαμάσι με αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης.

Τον κόμβο της Ιονίας Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην θέση Άγιος Δημήτριος, έχουν κλείσει από τη Δευτέρα το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Άρτας.

Στο μπλόκο έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και αγρότες από το Κομπότι, που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας. Η τροχαία εξακολουθεί να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων από παρακαμπτήριους δρόμους. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, χθες το απόγευμα το μπλόκο ενισχύθηκε με κτηνοτρόφους και αγρότες.

Στο μπλόκο του Λούρου στην Πρέβεζα, ενισχύθηκαν τα τρακτέρ από γύρω αγροτικές περιοχές, ενώ σήμερα αναμένεται το συντονιστικό να καθορίσει την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεων.

Σε δίωρο αποκλεισμό της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών προχώρησαν οι αγρότες του Αιγίου στην Αχαΐα ενώ το ίδιο θα κάνουν σήμερα και αύριο από τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα οπότε και θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχιση και την μορφή των κινητοποιήσεων.

Στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου στο ύψος του κόμβου «Μεγάλα Χωράφια», την οποία και απέκλεισαν συμβολικά για περίπου δέκα λεπτά, παρέμειναν και χθες αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθείται στον αγροτικό τομέα.

Οι διοργανωτές της απηύθηναν κάλεσμα συμμετοχής στον αγώνα τους και σε άλλους αγρότες για σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα προχωρήσουν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...