Τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της μητέρας του Γέροντος Νεκταρίου

Τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της μητέρας του Γέροντος Νεκταρίου

Τελέστηκε εχθές Κυριακή των Αγίων Πάντων και Παϊσίου του Μεγάλου, 19 Ιουνίου 2022 στις 5:30 το απόγευμα, στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, η εξόδιος ακολουθία της γερόντισσας Παϊσίας μοναχής της ελεήμονος, η οποία εκοιμήθη ανήμερα της εορτής της σε ηλικία 92 ετών.

Στην εξόδιο ακολουθία συμμετείχαν οι Αρχιερείς Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Πατρών κ. Χρυσόστομος και Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, ενώ τρισάγιο ετέλεσε προ της εξοδίου ακολουθίας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Για την γεμάτη από θεϊκά σημεία ζωής της γερόντισσας Παϊσίας ομίλησαν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και αδελφός της ανδρώας Ιεράς Μονής Αρχιμ. Δαβίδ Τσελίκας καθώς και η Καθηγουμένη Μόνικα μοναχή της Ιεράς Μονής Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Φωκίδος.

Το μοναστήρι μας κατακλίστηκε από νωρίς το μεσημέρι από εκατοντάδες λαού που ήρθαν απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος για να ασπαστούν το ιερό σκήνωμα της γεροντίσσης που παρουσίαζε θαυμαστή ευλυγισία και η οποία ήταν πασιφανής. Επίσης δεκάδες κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και άλλων Ιερών Μητροπόλεων ήρθαν να αποχαιρετίσουν και να πάρουν για τελευταία φορά την ευχή της. Το Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της γερόντισσας Παϊσίας θα τελεστεί στο μοναστήρι μας, το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022.

Ακολουθούν οι επικήδειοι λόγοι και φωτογραφίες.

Εκ της Ιεράς Μονής



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...