ΤΕΝΙΣ: Αυτή είναι η Ρωσίδα μητέρα του Τσιτσιπά (ΦΩΤΟ)

ΤΕΝΙΣ: Αυτή είναι η Ρωσίδα μητέρα του Τσιτσιπά (ΦΩΤΟ)

Ο Τσιτσιπάς έχει γράψει ένα… έπος στο Australian Open. Βρίσκεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης και αύριο το πρωί (24/1, 10:30) αντιμετωπίζει τον σπουδαίο Ράφα Ναδάλ για μια θέση στον τελικό.

Ο Στέφανος από την παιδική του κιόλας ηλικία ήξερε ότι το τένις είναι η μεγάλη του αγάπη και αφιερώθηκε σε αυτό. Ο ίδιος προέρχεται από μία τενιστική οικογένεια, μιας και ο πατέρας του είναι προπονητής τένις, ενώ η μητέρα του υπήρξε η νούμερο 1 junior παίκτρια στη Σοβιετική Ένωση.

Η Julia Apostoli-Salnikova, όπως είναι το όνομά της,εκπροσώπησε τη χώρα της στο Fed Cup και μάλιστα, έχει κερδίσει τη Virginia Wage, κάτοχο τριών Grand Slam τίτλων, το 1981.

Πριν λίγους μήνες οι «New York Times» έκαναν ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Στέφανο και στη Τζούλια.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα που έχω και δεύτερο υπόβαθρο, που έχω δυο διαφορετικές κουλτούρες στη ζωή μου, την ελληνική και τη ρωσική. Μου έχει δώσει μια εντελώς διαφορετική προοπτική για τα πράγματα», είχε πει ο Τσιτσιπάς. «Η μητέρα μου έδωσε πολύ πειθαρχία στο παιχνίδι μου. Με βοήθησε πολύ η πειθαρχία. Είναι ένα στοιχείο που δεν είναι τόσο σύνηθες στον ελληνικό πολιτισμό» συμπλήρωσε.

Τα πράγματα στην ζωή της Τζούλια, όμως, δεν ήταν πολύ εύκολα, αφού το εμπόδιο στην καριέρα της, ήταν οι ίδιοι οι προπονητές της. «Ο τότε φίλος μου ήταν από την Γιουγκοσλαβία και αυτό δεν άρεσε στους προπονητές μου. Αυτό μου περιόρισε δραματικά τις ευκαιρίες. Δεν είχα τη γνώση, δεν ήμουν αρκετά σοφή. Δεν είχα προπονητή, τα έκανα όλα μόνη μου. Δεν μπορούσα να πάω πολύ μακριά έτσι», είπε με παράπονο η σπουδαία τενίστρια, η οποία όταν σταμάτησε το τένις, σπούδασε δημοσιογραφία.

«Πιστέψτε με, ο γιατρός που με βοήθησε να γεννήσω αυτό το παιδί, μου είπε πως ο Στέφανος βγήκε με το χέρι ψηλά, σαν τενίστας». Πάντα ήξερα ότι θα κάνει κάτι σχετικό με το τένις, αλλά δεν ήξερα τι», πρόσθεσε με υπερηφάνεια για τον Στέφανο η μητέρα του.

Δείτε την:

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/352384-TENIS-Ayte-einai-e-Rosida-metera-toy-Tsitsipa-PHOTO ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...