«Τεράστιο σκάνδαλο» η τηλεκατάρτιση επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών

«Τεράστιο σκάνδαλο» η τηλεκατάρτιση επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών
«Τεράστιο σκάνδαλο» και «ντροπή» η τηλεκατάρτιση επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών


16/04/2020 – 17:49

“Δεν πρόκειται για μαθήματα με παρουσία καθηγητή μέσω διαδικτύου και ταυτόχρονη παρακολούθηση όσων συμμετέχουν, αλλά για μερικά pdf που απλά τρέχεις στον υπολογιστή” αναφέρει επιστήμονας που συμμετείχε στα μαθήματα της τηλεκατάρτισης.

“Τεράστιο σκάνδαλο από την πλευρά της κυβέρνησης, μιας και φυσικά, οι μόνοι που κερδίζουν είναι τα ΚΕΚ 84.760.740 € / ή 470 ευρώ ανά ωφελούμενο. (Από αυτά, τα 30.000.000€ θα τα μοιραστούν ακόμα λιγότεροι, 7 πάροχοι πλατφόρμας” καταγγέλλει την “τεράστια μπίζνα” όπως λέει επιστήμονας στο διαδίκτυο υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται “για τεράστια ντροπή του ΤΕΕ και όλων των επαγγελματικών επιμελητηρίων που συμφώνησαν σε αυτό τον τρόπο στήριξης πληττόμενων Eπιστημόνων – Ελεύθερων Επαγγελματιών.”

Πιο αναλυτικά σημειώνει στην ανταπόκρισή της μέσω των σόσιαλ μίντια.

Ανταπόκριση από την “τηλεκατάρτιση επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών”

Προφανώς πρόκειται για φάρσα. Και για κομπίνα εκατομμυρίων.

Διάλεξα το μάθημα: “Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Marketing) με σύγχρονα εργαλεία και Mobile εφαρμογές”

Δεν πρόκειται για μαθήματα με παρουσία καθηγητή μέσω διαδικτύου και ταυτόχρονη παρακολούθηση όσων συμμετέχουν, αλλά για μερικά pdf που απλά τρέχεις στον υπολογιστή.

Το “Μάθημα” που πήρα εγώ έχει 8 υποενότητες. Έκανα ήδη δύο. Ας πάρουμε την 2η. “SWOT, Ανάλυση εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος”.

Έχει 200 slides, τα οποία κλικάρεις το ένα μετά το άλλο για να πας στο επόμενο και στο τέλος έχει τεστ 10 ερωτήσεων (multiple choices). Έχει και κάποιον που μιλάει αν θέλεις, αλλά εγώ το έβαλα στο mute. (δράμα σπηκάζ). Παραθέτω εικόνες για να καταλάβετε το “μεγαλείο” του μαθήματος και τη γνώση που λαμβάνεις. Το κάθε slide έχει από μία ως 2/3 προτάσεις το πολύ, κατωτάτου επιπέδου. Οι δε ερωτήσεις στο τέλος λες και απευθύνονται σε αναλφάβητους, με πολλές ερωτήσεις ασύντακτες και ακαταλαβίστικες.

Ως εδώ, πες καλά. Τόσα ξέρουν, τόσα κάνουν. Ντροπή και αίσχος. Αλλά, ας είναι. Σου λέει λοιπόν, γράφτηκες, θα πάρεις τα 400€. Για να πάρεις όμως τα άλλα 200€ πρέπει να κάνεις τα μαθήματα. Εντάξει, λες: να τα κάνω. Και μετά σου λέει ότι τα μαθήματα αυτά (αυτές οι 8 υποενότητες, ναι!) αντιστοιχούν σε 100 διδακτικές ώρες (η κάθε διδακτική ώρα ορίζεται ως 40 λεπτά) τηλεκατάρτισης.

Άρα 100×40=4.000 λεπτά / 8 ενότητες=500 λεπτά η ενότητα. Δηλαδή 8,3 ώρες η κάθε ενότητα! Την στιγμή που η κάθε ενότητα σου παίρνει 45 λεπτά / μάξιμουμ μία ώρα αν χαζεύεις (συνολικά & με το τεστ!). Στο περίπου δηλαδή, αν κάθε ενότητα έχει 200 slides πρέπει να κάθεσαι 3 λεπτά στο κάθε slide & να χαζεύεις την εικόνα. Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω slides, έσωσα 11, και 4 ερωτήσεις του τεστ. (όχι πείτε μου, έχω άδικο; 😀 )

Και για να τελειώνουμε, πληττόμενοι επιστήμονες είμαστε, όχι μαλάκες να καθόμαστε να τρώμε 8,3 ώρες σε κάθε ενότητα για να πάρουμε 25€ την ενότητα. Δηλαδή τί, μας κάνουν καψόνι; Είμαστε στα καλά μας;

Μεγάλη, τεράστια ντροπή του ΤΕΕ και όλων των επαγγελματικών επιμελητηρίων που συμφώνησαν σε αυτό τον τρόπο στήριξης πληττόμενων Eπιστημόνων – Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Τεράστιο σκάνδαλο από την πλευρά της κυβέρνησης, μιας και φυσικά, οι μόνοι που κερδίζουν είναι τα ΚΕΚ 84.760.740 € / ή 470 ευρώ ανά ωφελούμενο.(Από αυτά, τα 30.000.000€ θα τα μοιραστούν ακόμα λιγότεροι, 7 πάροχοι πλατφόρμας. Τεράστια μπίζνα λέμε.)

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...