Τερέζα Μέι σε βουλευτές της: Θα παραιτηθώ μετά την έγκριση της συμφωνίας για το Brexit

Τερέζα Μέι σε βουλευτές της: Θα παραιτηθώ μετά την έγκριση της συμφωνίας για το Brexit

Η Τερέζα Μέι είπε σε βουλευτές των Συντηρητικών ότι θα παραιτηθεί αν το κοινοβούλιο εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit.

«Ακουσα ξεκάθαρα τη διάθεση στο κόμμα. Ξέρω πως υπάρχει επιθυμία για μια νέα προσέγγιση και νέα ηγεσία, στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων για το Brexit. Και δεν θα σταθώ εμπόδιο», είπε η Μέι στους βουλευτές της. «Ξέρω ότι κάποιοι ανησυχούν ότι αν ψηφίσετε τη συμφωνία του Brexit, θα το θεωρήσω εντολή για να μπω στη δεύτερη φάση των συζητήσεων. Δεν θα το κάνω. Ομως πρέπει να περάσουμε τη συμφωνία και να υλοποιήσουμε το Brexit», συνέχισε.

«Είμαι έτοιμη να εγκαταλείψω αυτή τη δουλειά νωρίτερα από ό,τι σκόπευα, προκειμένου να κάνω το σωστό για τη χώρα και το κόμμα», είπε ακόμη η Μέι, που δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για την παραίτησή της. Ομως, σχολιάζοντας τα όσα άκουσαν, βουλευτές μετά τη συνάντηση είπαν ότι η πρωθυπουργός τους έδωσε την εντύπωση ότι θα φύγει «σχετικά σύντομα».

Η δήλωση της Μέι ότι θα παραιτηθεί από τη θέση της πρωθυπουργού της Βρετανίας πριν από την επόμενη φάση των συζητήσεων για το Brexit- σχετικά με την παράταση- έγινε σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την έγκριση για τη συμφωνία του «διαζυγίου», την οποία έχει απορρίψει ήδη δύο φορές το κοινοβούλιο.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/358170-Tereza-Mei-se-boyleytes-tes-THa-paraitetho-meta-ten-egkrise-tes-symphonias-gia-to-Brexit ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...