Τεχεράνη: Απέκρουσε τις κατηγορίες ότι αναπτύσσει πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων

Τεχεράνη: Απέκρουσε τις κατηγορίες ότι αναπτύσσει πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων
Τεχεράνη: Απέκρουσε τις κατηγορίες ότι αναπτύσσει πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων


06/12/2019 – 09:10

Την κατηγορία της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας ότι η Τεχεράνη αναπτύσσει βαλλιστικούς πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, απέκρουσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, κάνοντας λόγο περί «απελπιστικής ψευτιάς». 

Σε επιστολή τους που δημοσιοποιήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη την Τετάρτη, οι πρεσβευτές των τριών ευρωπαϊκών χωρών κατήγγειλαν στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ότι η συνεχιζόμενη «ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και συναφών τεχνολογιών» από πλευράς Ιράν «αντίκειται» σε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που απαγορεύει κάθε τέτοια δραστηριότητα στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Το έγγραφο, με ημερομηνία 27η Νοεμβρίου, αναφέρεται στις δραστηριότητες του Ιράν στο πλαίσιο του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας της χώρας και σε μια δοκιμαστική πτήση νέου βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς, που είναι «από τεχνική σκοπιά ικανός να φέρει πυρηνική κεφαλή». Οι τρεις ευρωπαίοι πρεσβευτές στον ΟΗΕ πρόσθεσαν ότι οι δραστηριότητες αυτές παραβιάζουν την απόφαση του ΣΑ με την οποία υιοθετήθηκε η συμφωνία του 2015 ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας. 
 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...