Τζανακόπουλος: Ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και οι υπουργοί μαθητές

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια του briefing δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων για την απομάκρυνση Φίλη καθώς και για το ρόλο που έπαιξε στην εν λόγω απόφαση ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

«Ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανένας υπουργός δεν είναι μαθητής» είπε ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθαρίζοντας ότι «ο Πρωθυπουργός αποφασίζει με κριτήριο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης και την ταχύτερη υλοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων, οι οποίες είναι συλλογικές».

Και όπως εξήγησε, «καθώς οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι συλλογικές, η ευθύνη του υπουργικού συμβουλίου, τόσο κατά τον νόμο, όσο και κατά την κοινή πολιτική αντίληψη, είναι, επίσης, κοινή».

Μάλιστα, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «στις αποφάσεις του πρωθυπουργού δεν βαραίνουν πιέσεις από θεσμικούς ή από εξωθεσμικούς παράγοντες, αλλά μόνο η αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης».

Αναφερθείς στον ανασχηματισμό, σημείωσε ότι  «δεν έχει μεταβάλει σε τίποτα απολύτως την κυβερνητική πολιτική», επιμένοντας ότι η κυβερνητική πολιτική αποφασίζεται συλλογικά από το Υπουργικό Συμβούλιο και τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

«Ο πρωθυπουργός έχει τόσο το δικαίωμα, αλλά και κυρίως την υποχρέωση να αποφασίζει κάθε φορά τα καταλληλότερα πρόσωπα για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Να κρίνει ποιος υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο και με αποτελεσματικότερο τρόπο τις συλλογικές μας αποφάσεις. Εξάλλου, το πότε, ποιος και με ποια στρατηγική θα ανοίξει και θα διαχειριστεί μέτωπα και ρήξεις, είναι επίσης προϊόν συλλογικής απόφασης», επέμεινε.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...