Την ανάγκη για ρήξη με διαπλοκή και εγκατάλειψη λιτότητας σε Ε.Ε, επεσήμανε ο Κατρούγκαλος

ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÔÙÍ ÌÌÅ ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÐ. ÅÑÃÁÓÉÁÓ ÃÉÙÑÃÏ ÊÁÔÑÏÕÃÊÁËÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSIΤην ανάγκη γενικότερης στροφής στην Ευρώπη, με την εγκατάλειψη των πολιτικών λιτότητας, αλλά και στην Ελλάδα, με την ανατροπή του «στρεβλού συστήματος της διαπλοκής οικονομικών συμφερόντων με την πολιτική εξουσία», για την επίλυση των ζητημάτων της ανάπτυξης και της απασχόλησης, προέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στην ημερίδα με θέμα: «Διάλογος με τους Επαγγελματικούς & Κοινωνικούς Φορείς για Ανάπτυξη και Απασχόληση», ο κ. Κατρούγκαλος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος σε μια πρόσφατη συνέντευξη του Γερμανού διανοούμενου και φιλόσοφου Γιούργκεν Χάμπερμας, στην οποία επισημαίνει ότι όταν ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τόνι Μπλερ και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ έστρεψαν τη Σοσιαλδημοκρατία σε μια νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την άνοδο της Νέας Δεξιάς, όπως ο Τραμπ. Σε αυτό το πλαίσιο, έσπευσε να αναδείξει τη σημασία αλλαγής της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής, με την εγκατάλειψη των πολιτικών λιτότητας, για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Ωστόσο, σημείωσε πως δεν φτάνει μόνο να ξεπεραστεί η γενικότερη πολιτική στην Ευρώπη και έθεσε ως προτεραιότητα την αλλαγή στην Ελλάδα του «στρεβλού οικονομικού συστήματος». «Εμείς στην Ελλάδα είχαμε πάντοτε δικά μας προβλήματα της στρέβλωσης του οικονομικού συστήματος, λόγω αυτού του συστήματος που συνηθίζουμε να ονομάζουμε διαπλοκή, τη σύνθεση των οικονομικών και των πολιτικών στην κορυφή του πολιτικού συστήματος. Και αυτό είναι μια προτεραιότητα που πρέπει να αλλάξει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, έδωσε έμφαση στην οικονομική διπλωματία και ιεράρχησε ως επιδίωξή του την εξωστρέφεια με κοινό πρόσωπο (μία φωνή). Δηλαδή, την αποφυγή των διαπλεκόμενων αρμοδιοτήτων, όπως προσέθεσε. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αρωγή της επιχειρηματικότητας και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, αυτός ήταν ο κύριος λόγος να μιλήσει σε αυτή την ημερίδα του περιοδικού «Κοινωνική Επιθεώρηση – Ένα Συμπόσιο Ιδεών» που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ.

The post Την ανάγκη για ρήξη με διαπλοκή και εγκατάλειψη λιτότητας σε Ε.Ε, επεσήμανε ο Κατρούγκαλος appeared first on indicator.gr.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...