Την εξαίρεση ιδρυμάτων προνοιακού χαρακτήρα από την εργασιακή εφεδρεία ζητά ο περιφερειάρχης

Την εξαίρεση των ιδρυμάτων προνοιακού χαρακτήρα από την ρύθμιση περί εργασιακής εφεδρείας ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μ’ επιστολή του προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα.

 

Ο κ. Κατσιφάρας, στην επιστολή του, κάνει λόγο ειδικότερα για τρεις σημαντικούς φορείς προνοιακού χαρακτήρα στη Δυτική Ελλάδα, ωστόσο, θέτει ευρύτερα ζήτημα για όσα ιδρύματα επιτελούν κοινωνική αποστολή.

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης επισημαίνει αρχικά ότι στον κατάλογο με τους 151 φορείς της γενικής κυβέρνησης που πρέπει να θέσουν μέρος του προσωπικού τους σε εργασιακή εφεδρεία περιλαμβάνονται η «Κιβωτός της Αγάπης», όπου λειτουργεί το άσυλο «Γαλήνη Αναπήρων Παίδων» στην Πάτρα, το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Απροσάρμοστων Παιδιών Πάτρας «Η Μέριμνα» καθώς και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκατάστασης «Παναγία Ελεούσα», με σημαντικές δράσεις στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο.

«Και οι τρεις αυτές περιπτώσεις», τονίζει ο κ. Κατσιφάρας, «θεωρώ ότι εσφαλμένα περιλήφθηκαν στις προβλέψεις περί εργασιακής εφεδρείας αφού οι συγκεκριμένοι φορείς δεν επιχορηγούνται από το κράτος σε ποσοστό πάνω από 50%, το Δημόσιο δεν διορίζει τα Διοικητικά τους Συμβούλια σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% και, επίσης, το κράτος δεν διατηρεί την πλειοψηφία των μετοχών διότι δεν έχουν καν μετοχές».

«Εκτός όμως από τις νομικές διαστάσεις του θέματος, υπάρχει και η ουσία», συνεχίζει ο Περιφερειάρχης. Και προσθέτει: «Τα τρία αυτά ιδρύματα, όπως και άλλα στη Δυτική Ελλάδα που επιτελούν τον ίδιο σκοπό, φιλοξενούν, εκπαιδεύουν και παιδαγωγούν εκατοντάδες άτομα με σοβαρά νοητικά και χρόνια προβλήματα παρέχοντας στις τοπικές κοινωνίες σπουδαίο και πολυδιάστατο έργο. Θα πρέπει ακόμα, να ληφθεί υπ’ όψιν ότι τα τρία Ιδρύματα αυτά λειτουργούν οριακά και επιτυγχάνουν στο έργο τους χάρη στην αποφασιστική προσφορά των εργαζομένων σε αυτά αλλά και χάρη στην εθελοντική εργασία που τους παρέχουν ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας καθώς, επίσης, και στη συνεχή υποστήριξη που έχουν από τις τοπικές κοινωνίες». 

«Οφείλω, αγαπητέ Υπουργέ», καταλήγει η επιστολή «να σε διαβεβαιώσω ότι και στα τρία αυτά Ιδρύματα δεν υπάρχει κανένα πραγματικό περιθώριο εργασιακής εφεδρείας και σου ζητώ να  λάβεις υπ’ όψιν αυτήν τη διαβεβαίωση προκειμένου να μην διαταραχθεί καίρια το απαραίτητο κοινωνικό έργο που παρέχουν αυτά τα Ιδρύματα. Τέλος, θεωρώ ότι η κοινωνική αποστολή των ιδρυμάτων προνοιακού χαρακτήρα αποτελεί αυτοδίκαια λόγο εξαίρεσης τους από την προωθούμενη ρύθμιση της εργασιακής εφεδρείας». 

 

 Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...