Την Τετάρτη η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης

Την Τετάρτη η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση και η ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου του σώματος, Νίκου Βούτση, η οποία θα συζητηθεί αύριο στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Αυτή την ώρα στη ΝΔ πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η αξιωματική αντιπολίτευση φέρεται να διαφωνεί με το ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά τις 15.000 προσλήψεις στην εκπαίδευση, καθώς θεωρεί ότι με την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης δεν υπάρχει κυβέρνηση και πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες της Βουλής.

Αυτή όμως είναι μία διαδικασία που προβλέπεται για την πρόταση μομφής και όχι για την πρόταση εμπιστοσύνης. «Η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν παρέλθουν 2 ημέρες και δεν μπορεί να διαρκέσει πάνω από 3 ημέρες.

Οπότε, θα ξεκινήσει την Τρίτη νωρίς το απόγευμα. Η πρότασή μου να διαρκέσει δύο μέρες και Τετάρτη βράδυ να γίνει η ψηφοφορία. Ενδιάμεσα η Βουλή λειτουργεί», ξεκαθάρισε ο Ν. Βούτσης μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σε κάθε περίπτωση αν η ΝΔ θέλει να μην ψηφιστούν οι 15.000 προσλήψεις στην εκπαίδευση μπορεί να καταθέσει πρόταση μομφής -κάτι που δειλιάζει να πράξει.

«Η αντιπολίτευση δεν έκανε πρόταση μομφής, την πρωτοβουλία την έχει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Η πρότασή μου θα είναι αυτή, για Τετάρτη. Πρόσφατα η Βουλή ψήφισε τον προϋπολογισμό και έγινε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Προσωπικά δεν βλέπω γιατί πρέπει να έχουμε περισσότερες ημέρες εφ’ όλης της ύλης μετά θα έχουμε και τις Πρέσπες που θα είναι επίσης εφ’ όλης της ύλης», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Βούτσης.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/351461-Ten-Tetarte-e-psephophoria-gia-ten-psepho-empistosynes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...