Τη μείωση των χρεώσεων περιαγωγής υπέγραψαν Ν. Παππάς και Ντάμιαν Μάντσεφσκι

Τη μείωση των χρεώσεων περιαγωγής υπέγραψαν Ν. Παππάς και Ντάμιαν Μάντσεφσκι

«Η δουλειά των κυβερνήσεων είναι να κάνουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, συμφωνία των ανθρώπων. Συμφωνία, δηλαδή, η οποία παράγει αποτελέσματα, τα οποία βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και στις δύο μεριές. Συμφωνία, η οποία βελτιώνει τις δυνατότητες επικοινωνίας, τις δυνατότητες μετακίνησης, τις οικονομικές προοπτικές», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό της Κοινωνίας της Πληροφορίας και Διοίκησης της Βόρειας Μακεδονίας Ντάμιαν Μάντσεφσκι, μετά την υπογραφή συμφωνίας για τη μείωση των τελών περιαγωγής μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως εξήγησαν οι δύο υπουργοί, θα γίνει προσπάθεια έως την έναρξη της τουριστικής περιόδου να υπάρξει μια πρώτη μείωση στις χρεώσεις περιαγωγής, με απώτερο στόχο, σταδιακά, να φτάσουμε στην εξάλειψή τους το 2021. Στο πλαίσιο αυτό, οι Ρυθμιστικές Αρχές των δύο χωρών θα αναλάβουν τον συντονισμό των ενεργειών ώστε να προχωρήσει ταυτόχρονα και ισότιμα η διαδικασία στις δύο χώρες.

 

 

Ο κ. Παππάς διαβεβαίωσε «εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας ότι είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα νομικά μέτρα και να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νομικά εργαλεία, τα οποία είναι απαραίτητα, ούτως ώστε οι πολίτες των δύο χωρών πολύ σύντομα και πριν την οριστική περίοδο να δουν μειώσεις στις χρεώσεις δεδομένων, περιαγωγής», υπογραμμίζοντας πως η προοπτική είναι η εξάλειψή τους. «Είναι απολύτως προφανές ότι και οι Ρυθμιστικές Αρχές στις δύο μεριές είναι έτοιμες να εφαρμόσουν τη νομοθεσία, όπως αυτή ήδη είναι διαμορφωμένη ή ενδεχομένως να χρειαστεί να διαμορφωθεί για να πάρει “σάρκα και οστά” αυτή η συμφωνία», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε, επίσης, στο πολύ θερμό κλίμα και την άψογη φιλοξενία καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, γεγονός που, όπως είπε, αποδεικνύει ότι η μία χώρα για την άλλη αποτελούν στρατηγικό σύμμαχο. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα, εδώ διότι είμαστε για δεύτερη μέρα και έχουμε τη δυνατότητα να συζητούμε για το μέλλον, το οποίο διαγράφεται πολύ ενδιαφέρον», είπε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως η επίσκεψη ήταν «πολύ παραγωγική διότι είχαμε και τη δυνατότητα, πέραν της ουσίας της συμφωνίας την οποία υπογράφουμε, να συζητήσουμε και για άλλα πρότζεκτ και να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία, να εκκινήσουμε μια διαδικασία πιο πυκνής ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε πρότζεκτς και σε έργα, όπως η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στον δημόσιο τομέα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα».

«Τα πεδία τα οποία απλώνονται μπροστά μας είναι πάρα πολλά και θεωρώ επίσης ότι και οι δύο κυβερνήσεις έχουμε υποχρέωση να αξιοποιήσουμε αυτή την απολύτως θετική συγκυρία και την ατμόσφαιρα, η οποία μπορεί πλέον να παράγει καλές ειδήσεις για το μέλλον», σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως «έχουμε λύσει τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν, η Συμφωνία των Πρεσπών αποδεικνύεται λειτουργική και παραγωγική ως προς τα επόμενα βήματα και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους».

Ο κ. Παππάς χάρισε στον κ. Μάντσεφσκι ένα λεύκωμα για την περιοχή της Αττικής, αν και όπως είπε αστειευόμενος, έχει μάθει πως ο ομόλογός του προτιμά να επισκέπτεται συχνότερα τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Η συμφωνία των Πρεσπών γίνεται συμφωνία των ανθρώπων. Με τονυπογράψαμε την πρώτη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας στη νέα εποχή για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής. Το μέλλον των λαών μας προδιαγράφεται ελπιδοφόρο.

 

 

 · 

Νωρίτερα συζητήσαμε με τον ομόλογό μουγια ψηφιακά έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα, όπως η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο δημόσιο και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα. Μελετήσαμε τη δυνατότητα συνεργασίας και παροχής τεχνογνωσίας στον τομέα.

Οι δύο κυβερνήσεις έχουμε υποχρέωση να αξιοποιήσουμε την απολύτως θετική συγκυρία, η οποία μπορεί να παράγει καλές ειδήσεις για το μέλλον.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/354758-Te-meiose-ton-chreoseon-periagoges-ypegrapsan-N-Pappas-kai-Ntamian-Mantsephski ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...