Τη μεγαλύτερη μείωση της τελευταίας διετίας σημείωσαν τον Ιούνιο οι γερμανικές εξαγωγές

bb

Τη μεγαλύτερη μείωση της τελευταίας διετίας σημείωσαν τον Ιούνιο οι γερμανικές εξαγωγές

Γερμανία ΥΠΟΙΚ

Οι γερμανικές εξαγωγές τον Ιούνιο μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, με τις εισαγωγές να υποχωρούν ακόμα περισσότερο, διευρύνοντας το εμπορικό πλεόνασμα στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 2,8%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2015. Οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 4,5%, που είναι η μεγαλύτερη μείωση από τον Ιανουάριο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.
Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν οι εξαγωγές να μειωθούν κατά 0,3% και οι εισαγωγές να αυξηθούν κατά 0,2%.
Αναλυτές ερμήνευσαν τη μείωση των εξαγωγών και των εισαγωγών ως τεχνική διόρθωση ύστερα από πέντε μήνες αύξησης, που τροφοδοτήθηκαν από την ισχυρή ζήτηση για γερμανικά προϊόντα από χώρες εντός και εκτός της ευρωζώνης.

Το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 21,2 δισεκ. ευρώ από τα 20,3 δισεκ. ευρώ τον Μάιο, στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο του 2016. Τα στοιχεία του Ιουνίου είναι υψηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για 21,0 δισεκ. ευρώ.

Το ευρύτερο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας ανήλθε στα 23,6 δισεκ. ευρώ ύστερα από την πτωτικά αναθεωρημένη τιμή των 16,0 δισεκ. ευρώ τον Μάιο, σύμφωνα με τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία.

Τα στοιχεία πιθανόν να προκαλέσουν νέες επικρίσεις για την εξαγωγική ισχύ της Γερμανίας αφού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάλεσε και πάλι τον περασμένο μήνα την κυβέρνηση να αυξήσει τις επενδύσεις προκειμένου να μειωθεί το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών, να αυξηθούν οι εισαγωγές και να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη σε άλλες χώρες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/295996-Te-megalytere-meiose-tes-teleytaias-dietias-semeiosan-ton-Ioynio-oi-germanikes-exagoges ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...