Τι απαντά το Βερολίνο για το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία

Τι απαντά το Βερολίνο για το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία
Τι απαντά το Βερολίνο για το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία

Αλλεπάλληλες ερωτήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, δέχτηκε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, αποφεύγοντας να δώσει σαφή απάντηση για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν αποφασίζει κυρώσεις – για κυρώσεις προβλέπεται στην ΕΕ μια νομικής φύσεως διαδικασία», ενώ επισήμανε ότι η ΕΕ τον Οκτώβριο συμφώνησε να ασχοληθεί εκ νέου τον Δεκέμβριο με τις σχέσεις της με την Τουρκία. «Αυτή την πολιτική συζήτηση, της επόμενης Πέμπτης και Παρασκευής, δεν θέλω να την προκαταλάβω σήμερα», είπε.

Στο ίδιο πνεύμα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Αντεμπαρ σημείωσε ότι και οι υπουργοί Εξωτερικών θα ασχοληθούν τη Δευτέρα με το θέμα, προετοιμάζοντας το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αποφεύγοντας και εκείνη να προεξοφλήσει πιθανό αποτέλεσμα.

Απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες κινήσεις της Αγκυρας, η κυρία ‘Αντεμπαρ τόνισε ότι «τα πολιτικά δύσκολα πεδία, π.χ. η ανατολική Μεσόγειος, παραμένουν πεδία όπου δεν διαφαίνεται λύση και όπου παραμένει αναγκαία η συζήτηση για τα θέματα ουσίας. Και με αυτή την κατάσταση πάμε την επόμενη εβδομάδα και στα Συμβούλια».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...