Τι είναι τα μερομήνια;

 

Με αφορμή την έναρξη παρακολούθησης τους από τις 14 Αυγούστου θα σας γράψουμε λίγα λόγια για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι τα μερομήνια. Όταν ολοκληρωθεί η φετινή παρακολούθηση θα έχετε την ευκαιρία να τα διαβάζετε από την νέα σελίδα μας nafpaktianews.gr.

Τα μερομήνια κρατάνε από πολλά χρόνια πριν, με αυτό το τρόπο στα χρόνια που η πρόγνωση του καιρού δεν γινόταν από την μετεωρολογική υπηρεσία αλλά από την γνώση ορισμένων ανθρώπων στα σημεία που εμφανίζονταν στον  ορίζοντα.Τα μερομήνια αρχίζουν από τις 14 Αυγούστου γιατί  πηγαίνουν με το παλιό ημερολόγιο.

 Συνεπώς στις 14 αρχίζουν και τελειώνουν στις 26 Αυγούστου κάθε ημέρα είναι ένας μήνας , ξεκινάνε με το πρώτο μήνα που είναι ο Αύγουστος και συνεχίζουν κάνοντας το κύκλο μέχρι τον επόμενο Αύγουστο . Επίσης κάθε ώρα κατά την διάρκεια της ημέρας συμβολίζει την ημερομηνία. Σίγουρα όμως η επιτυχία στις προβλέψεις εξαρτάτε και από τις κλιματολογικές αλλαγές και από την ώρα που θα εμφανιστούν τα σημεία δηλαδή αν είναι νύχτα ίσως να μην γίνουν αντιληπτά .Τα παλιότερα χρόνια οι προβλέψεις ήταν πάρα πολύ κοντά σε ακριβή ημέρα και ώρα. Η πρόβλεψη αντιστοιχεί για όλη την Ελλάδα αλλά σίγουρα ανάλογα με την κάθε περιοχή ίσως να χρειάζεται κάποιες ώρες οι μέρες για να φτάσει το ανάλογο κύμα της πρόβλεψης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...