Τι είπε ο διευθυντής του FBI για Ρωσία, Μπάιντεν και Antifa

Τι είπε ο διευθυντής του FBI για Ρωσία, Μπάιντεν και Antifa
fbi

Να εκτροχιάσει την προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων επιχειρήσεων επηρεασμού συνειδήσεων, προσπαθεί η Ρωσία, προειδοποίησε ο διευθυντής του FBI, Christopher Wray, την Πέμπτη.

Όπως τονίζει, η Ρωσία προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα εχθροπάθειας στις ΗΠΑ – κυρίως για να πλήξει τον Μπάιντεν – επειδή η Μόσχα τον θεωρεί μέρος ενός αντιρωσικού αμερικανικού κατεστημένου, ανέφερε ο Wray, μιλώντας στην επιτροπή για ζητήματα Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για ζητήματα που αφορούν “απειλές κατά του έθνους”.

“Η Ρωσία συνεχίζει να αποπειράται να επηρεάσει τις εκλογές μας, κυρίως μέσω αυτού που αποκαλούμε “κακοήθη ξένη επιρροή”, τόνισε ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών. Οι δηλώσεις του υψηλόβαθμου στελέχους των μηχανισμών ασφαλείας των ΗΠΑ έρχονται σε αντίθεση με εκείνες του προέδρου της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συνεχίζει να αποκαλεί “ψέμα” και “κατασκευή” το συμπέρασμα των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών περί ρωσικής βοήθειας προς την εκστρατεία του προκειμένου ο ίδιος να κερδίσει τον Λευκό Οίκο το 2016.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI, πλην της Ρωσίας, και η Κίνα προσπαθεί να παρέμβει στην προεκλογική εκστρατεία, κυρίως μέσω της διασποράς παραπληροφόρησης.

Σε ερώτηση σχετικά με το αναρχικό κίνημα Antifa, στο οποίο αναφέρονται συχνά τόσο ο πρόεδρος Τραμπ όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης (Γενικός Εισαγγελέας) Γουίλιαμ Μπαρ, ο Wray αρνήθηκε ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη εσωτερική απειλή στη χώρα.

“Δεν αντιμετωπίζουμε τις απειλές με όρους Αριστεράς ή Δεξιάς. Για εμάς σημασία έχει η βία, όχι η ιδεολογία”, τόνισε.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...