Τι εξάγει η Ελλάδα στις Διεθνείς αγορές;

Ελληνικές εξαγωγές – Εκρηκτική αύξηση των πετρελαιοειδών!

Αποκαλυπτικά για τις ελληνικές εξαγωγές, είναι τα στοιχεία ανάλυσης του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ). Τον περασμένο Ιανουάριο η συνολική αξία των εξαγωγών αυξήθηκε κατά 10,4% στα 2,1 δις ευρώ. Όμως τι εξάγει η Ελλάδα;

Ενδεικτικό στοιχείο των πιέσεων που ασκήθηκαν στο εξαγωγικό εμπόριο είναι ότι 5 από τους 10 κύριους κλάδους εμφανίζουν αρνητικό πρόσημο. Μεγαλύτερη είναι η πτώση για τα ποτά/καπνό (-28,7%) και το ελαιόλαδο (-28,1%), ενώ σημαντική είναι η υποχώρηση για τα διάφορα βιομηχανικά προϊόντα (-16,1%) και τα μηχανήματα (-9,1%), με τα τρόφιμα να επιδεικνύουν μεγαλύτερες αντοχές (-1,1%).

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΣΕ, πέρα από την εκρηκτική αύξηση των πετρελαιοειδών (+56,1%), θετικό είναι το γεγονός των αυξήσεων σε πρώτες ύλες (+47,4%), των χημικών (+6%) και των βιομηχανικών προϊόντων (+4,8%).

Αυξήσεις, που  αποδίδονται κατά σημαντικό μέρος, στις επιδόσεις ρεκόρ που σημειώνει το τελευταίο διάστημα η ευρωπαϊκή μεταποίηση (σε αντίθεση με την Ελλάδα).

Οι κλάδοι των εξαγωγών – Φεβρουάριος 2016/2017

1

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/278401-Ti-exagei-e-Ellada-stis-Diethneis-agores ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...