Τι ζήτησε ο Δ. Αβραμόπουλος για την προστασία των προσφύγων από το ψύχος

bb

Συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα είχε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η «επείγουσα ανθρωπιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Ελλάδα».

Ο Επίτροπος, με δήλωσή του μετά τη συνάντηση, χαιρέτισε ως θετική τη μετακίνηση των πιο ευάλωτων σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους και την αποστολή πλοίου του ελληνικού ναυτικού στη Λέσβο, ζητώντας να γίνει το ίδιο και στη Σάμο.

«Πρέπει επειγόντως να υποδειχθεί χώρος στα νησιά για τη δημιουργία κατάλληλων χειμερινών χώρων υποδοχής», είπε  και ζήτησε «να δοθεί προτεραιότητα στις πιο ευάλωτες ομάδες, κυρίως στις οικογένειες με παιδιά».

Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αποτρέπεται η διαφυγή όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής και να διασφαλισθεί η επιστροφή τους.

Υπογράμμισε επίσης ότι «η Ε.Ε. στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα» και ότι έχει θέσει «στη διάθεση των ελληνικών αρχών και διεθνών οργανισμών πάνω από 1 δισ. ευρώ».

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...