Τι πρέπει να τρώει ένα παιδί που πάει σχολείο;

Τι πρέπει να τρώει ένα παιδί που πάει σχολείο;
Ποιες τροφές και συστατικά «τροφοδοτούν» τους μικρούς μας φίλους με ενέργεια, εξυπνάδα, μνήμη, συγκέντρωση, κριτική ικανότητα;

Ποιες τροφές και συστατικά «τροφοδοτούν» τους μικρούς μας φίλους με ενέργεια, εξυπνάδα, μνήμη, συγκέντρωση, κριτική ικανότητα;

Η σύσταση κάθε ανθρώπινου οργανισμού είναι βιοχημική, με αποτέλεσμα να χρειάζεται τα κατάλληλα «καύσιμα» για να λειτουργήσει αλλά και να αποδώσει στο μέγιστο βαθμό! Οι επιστήμονες, έπειτα από πολλές σχετικές έρευνες, έχουν καταλήξει πως μία ισορροπημένη διατροφή βοηθά στην καλή λειτουργία αλλά και ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου.

Ο εγκέφαλος των παιδιών αναπτύσσεται κατά 70% στην εμβρυϊκή ηλικία ενώ το υπόλοιπο 30% αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας. Με μια διατροφή η οποία εμπεριέχει τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά ένα παιδί μπορεί να αναπτύξει την ικανότητά του για μάθηση, την μνήμη και απομνημόνευση, τη συγκέντρωση, την κρίση, την ευφυΐα αλλά και τα συναισθήματά του. Υπάρχουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια συνδέσεις στον ανθρώπινο εγκέφαλο των οποίων η ανάπτυξη βασίζεται στην υιοθέτηση μίας ισορροπημένης διατροφής αλλά και στη σωματική άσκηση.

Βασικό για μια ισορροπημένη διατροφή που συμβάλλει στην πνευματική διαύγεια των μικρών μας φίλων είναι η σωστή κατανομή των γευμάτων μέσα στην ημέρα, η σωστή αναλογία στην πρόσληψη πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπών, νερού, βιταμινών και μεταλλικών αλάτων, αλλά και η επαρκής πρόσληψη ενέργειας, δηλαδή γλυκόζης από τον οργανισμό μας (κάθε τροφή μετά την απορρόφησή της και την πέψη από τον οργανισμό μετατρέπεται σε γλυκόζη).

Τροφές με νοημοσύνη!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...