Τουρκία: να θυμάστε ότι σας ρημάξαμε στο Αιγαίο

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει δε λόγο για θηριωδίες, σφαγές και εγκλήματα πολέμου, που διέπραξε ο ελληνικός στρατός κατά των Τούρκων στη διάρκεια της κατοχής της Ανατολίας…

Νέα προκλητική ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας αναφορά και στη Μικρασιατική καταστροφή.

«Η Ελλάδα θέλει να έρθει αντιμέτωπη με την ιστορία. Καλό θα είναι να θυμάται η ελληνική ηγεσία ότι τους ρημάξαμε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας» αναφέρει η ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας παράλληλα, αβάσιμους, ψευδείς, συκοφαντικούς και εχθρικούς τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ομιλία του στην 6η Διεθνή Διάσκεψη για τα Εγκλήματα της Γενοκτονίας.

Κάνει δε λόγο για θηριωδίες, σφαγές και εγκλήματα πολέμου, που διέπραξε ο ελληνικός στρατός κατά των Τούρκων στη διάρκεια της κατοχής της Ανατολίας, επικαλούμενο τη Διερευνητική Επιτροπή των Συμμαχικών Χωρών.

Κατηγορεί μάλιστα τη χώρα μας ότι δεν έχει καταβάλει τις αποζημιώσεις, που αναφέρει ότι περιγράφονται στη Συνθήκη της Λωζάνης, για αυτά τα εγκλήματα…

«Καλούμε την ελληνική ηγεσία να σταματήσει να ονειροβατεί και να ακολουθήσει τις αρχές της φιλίας και της καλή γειτονίας» αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, κάνοντας και αναφορά στον Ελευθέριο Βενιζέλο, που υπέδειξε υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης τον Ατατούρκ!

ΑΝΤ1



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...