Τούρκος δημοσιογράφος: Η ροή προσφύγων προς την Ελλάδα συντονίζεται από την ΜΙΤ

Τούρκος δημοσιογράφος: Η ροή προσφύγων προς την Ελλάδα συντονίζεται από την ΜΙΤ
Τούρκος δημοσιογράφος: Η ροή προσφύγων προς την Ελλάδα συντονίζεται από την ΜΙΤ


28/02/2020 – 16:24

Με κάθε τρόπο ενθαρρύνει την μετάβαση προς την Ελλάδα η τουρκική κυβέρνηση, μετά την εξαγγελία Ερντογάν πως θα ανοίξει τις πύλες προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη. Ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt ανήρτησε σχετικό βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου έγραψε:

«Το ενημερωτικό κανάλι “A-Haber”, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του Προέδρου Ερντογάν, διαφημίζει όλες τις διελεύσεις από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, αφού άνοιξαν από την Τουρκία και οι πρόσφυγες άρχισαν να μετακινούνται προς την Ελλάδα.

Ο Ερντογάν κλιμακώνει την πολιτική εκβιασμού για να εκμαιεύσει υποχωρήσεις.».

Σε άλλη ανάρτησή του, ο ίδιος δημοσιογράφος αναφέρει:

«Η ροή προσφύγων προς την Ελλάδα συντονίζεται από την ΜΙΤ, την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, με την πρώτη ώθηση να γίνεται σκόπιμα από τα κέντρα κράτησης προσφύγων. Επιβίβασαν ανθρώπους σε λεωφορεία στο μέσο της νύχτας και μεταφέρθηκαν σε συνοριακές περιοχές».

Ο δημοσιογράφος δημοσίευσε σχετική φωτογραφία, γράφοντας πως «αυτή είναι από το Αϊδίνι (Aydin), στο δυτικό τμήμα της Τουρκίας».

Οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου, που είναι Διευθυντής του «Nordic Research & Monitoring Network», επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες προσφύγων.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...