Τούρκος “κροίσος” είχε δολοφονήσει Ρωμιό της Πόλης;

Τούρκος
Σοκαριστικά στοιχεία σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας Ρωμιού επιχειρηματία στην Κωνσταντινούπολη το 1978, ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Τουρκίας Ερντογάν Ντεμίρορεν, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Taraf.

“O Nτεμίρορεν κατηγορείται για δολοφονία» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας. Η Taraf αναφέρεται σε ντοκουμέντα από την έρευνα του Γενικού Επιτελείου Στρατού το 1982 (σ.σ. ήταν στην εξουσία τη στρατιωτική χούντα) , όπου αναφέρεται πως υπάρχουν στοιχεία που εμπλέκουν τον τούρκο επιχειρηματία στην υπόθεση της δολοφονίας του ιδιοκτήτη της εταιρείας Αρχιμήδης ( έλληνας ο ιδιοκτήτης) και ενός άλλου επιχειρηματία εργοστασίου τούβλων. Μετά τις δολοφονίες των δυο το 1978 ο Ντεμίρορεν, με τη βοήθεια των δικηγόρων των δολοφονηθέντων επιχειρηματιών, πήρε στην ιδιοκτησία του και τις δυο εταιρείες!
Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας «Αρχιμήδης» δολοφονούνται καθώς πυρπολείται από τρία άτομα το γραφείο τους.
Ολες οι υπηρεσίες η ΜΙΤ, ο Στρατός και η αστυνομία είχαν ενημερωθεί για την ταυτότητα του δράστη όμως ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει σε εκκρεμότητα μέχρι και σήμερα! Ο φάκελος της υπόθεσης έχει την ονομασία «υπόθεση Αρχιμίδης»

Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει από δυο επιστολές καταγγελιών που ανέφεραν πως ο ηθικός αυτουργός ήταν ο Ντεμίρορεν.
Το Γενικό Επιτελείο είχε ρωτήσει για την υπόθεση στη ΜΙΤ και την αστυνομία για την εμπλοκή του Ντεμίρορεν. Και οι δυο υπηρεσίες δεν διέψευσαν τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα , η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, η Σεμρά Οζάλ είχε πάρει το φάκελο της υπόθεσης από το γραφείο του πρωθυπουργού και τον είχε παραδώσει στη σύζυγο του Ερντογάν Ντεμίρορεν για να τον προειδοποιήσει. Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Σε ερώτηση της Τaraf στο Γενικό Επιτελείο η απάντηση που δόθηκε είναι πως «η έρευνα της υπόθεσης συνεχίζεται».

Ο όμιλος Ντεμίρορεν στην Τουρκια διαθέτει, διυλιστήρια, πρατήρια καυσίμων όπως έχει στην ιδιοκτησία του και τις εφημερίδες Milliyet και Vatan, όπως διαβάσαμε στο on alert.gr

ΕΘΝΙΚΑ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...